Vlomil v cerkev in se znesel nad inventarjem

Včeraj zjutraj je bila policija obveščena o vlomu v cerkev v Kromberku. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v času od torka, 23. novembra, zvečer, do prijave kaznivega dejanja policiji naslednjega dne zjutraj prišel do cerkve in razbil steklo okna na fasadi. Znesel se je nad inventarjem, med drugim pa je iz skrinjice za cerkvene darove vzel nekaj evrskih kovancev.

 Foto: Sta
Foto: Sta

PRIMORSKA > O kaznivem dejanju je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Po izvršenem dejanju je storilec kraj zapustil in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Skiroja sta izginila

V Kopru je na Rozmanovi ulici nekdo ukradel dva električna skiroja, vredna 800 evrov.

Ilegalno čez mejo

Policisti so na območju koprske policijske uprave v zadnjih 24 urah obravnavali 16 ilegalnih prehodov državne meje: v Prešnici državljana Indije, v Podpeči tri državljane Afganistana, na Rakitovcu pa sedem državljanov Afganistana in državljana Irana ter štiri državljane Iraka.

Vlomili v prodajalno in pralnico

Danes ob 5.16 je bila policija obveščena o vlomu v eno od prodajaln v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznanec ukradel blagajniški minimum na škodo gospodarske družbe. Prav tako je bilo na kraju ugotovljeno, da je bilo vlomljeno tudi skozi vhodna avtomatska vrata pralnice, kjer je bilo iz poslovnih prostorov ukradena manjša vsota gotovine. Policisti okoliščine obeh vlomov še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča v Kanalu

Včeraj ob 12.51 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Kanalu. Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni voznik tovornega vozila peljal po glavni cesti iz Kanala proti Ročinju. Na ravnem delu ceste voznik ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Med vožnjo je s svojim vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče, pri čemer je z vzvratnim ogledalom trčil v zunanje ogledalo drugega tovornega vozila, s katerim se je pravilno po svojem voznem pasu v nasprotni smeri peljal 51-letni voznik. Ob trčenju se je steklo ogledala prvega tovornega vozila odlomilo, košček stekla pa je padel v avtomobil, s katerim se je za 51-letnim voznikom tovornega vozila peljala voznica avtomobila. Na vozilih je nastala škoda. Policisti so 34-letnemu povzročitelju prometne nezgode izdali plačilni nalog.

Srne na cesti

Danes ob 6.48 je bila policija obveščena, da je voznica avtomobila med vožnjo na cesti Gore-Idrija povozila srno. Po trku je divjad na kraju poginila, na vozilu je nastala škoda. Za srno je kasneje poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Danes ob 6.23 so policiste obvestili, da je voznik avtomobila blizu Idrskega povozil srno. Po trku je divjad s kraja zbežala neznano kam. Ker so bili tudi v navedenem primeru izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče. Prav tako je bila danes ob 3.42 policija obveščena o povoženju divjadi tudi na območju naselja Reka, kjer je voznik kombija povozil srno. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nezgode. Policisti so včeraj okrog 17. ure obravnavali povoženje srne na območju vasi Dole. Omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila, na vozilu je nastala škoda. Tudi v tem primeru so idrijski policisti odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.


Najbolj brano