Večino prekoračitev hitrosti so izmerili v naseljih

Ta teden poteka nacionalna preventivna akcija Hitrost, v kateri tudi novogoriški policisti, tako kot drugod po vsej Sloveniji, izvajajo poostrene nadzore hitrosti.

 Foto: PU Nova Gorica
Foto: PU Nova Gorica

NOVA GORICA > Nadzor so včeraj še nekoliko okrepili, saj je v več državah Evropske unije potekal maraton nadzora hitrosti. Trajal je od 6. do 18. ure. Novogoriški policisti so ugotovili skupno 49 prekoračitev hitrosti. Velika večina kršitev (28) je bila ugotovljenih v naseljih, 20 kršiteljev je bilo ugotovljenih izven naselja, ena kršitev glede prekoračitve hitrosti pa je bila ugotovljena na hitri cesti Razdrto-Vrtojba. 35 kršiteljem je bil izdan plačilni nalog, 14 voznikom pa je bilo izrečeno opozorilo.

V nadzoru so bile ugotovljene tudi druge kršitve prometne zakonodaje, in sicer so enemu vozniku zasegli vozilo, ker ni posedoval vozniškega dovoljenja, zoper njega bo podan tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Trije vozniki so bili opozorjeni zaradi neuporabe zasenčenih luči podnevi, en plačilni nalog pa je bil izdan vozniku zaradi neuporabe varnostnega pasu. Štirje plačilni nalogi so bili izdani zaradi neuporabe varnostne čelade, dva pa zaradi uporabe naprav, ki zmanjšujejo voznikovo slušno in vidno zaznavo.


Najbolj brano