V zaporu končal tudi 28-letnik iz okolice Kopra

Po bežanju pred tržaškimi policisti se je prejšnji teden v težavah znašel 28-letnik iz okolice Kopra. Policisti so med zasledovanjem opazili, da so iz avta s slovensko registracijo nekaj odvrgli, nato pa so našli steklena kozarca za vlaganje polna marihuane. Še en kozarec s takšno vsebino so po končanem zasledovanju našli v vozilu slovenske registracije.

V treh steklenih kozarcih je bilo 250 gramov marihuane. Foto: Policija Trst
V treh steklenih kozarcih je bilo 250 gramov marihuane. Foto: Policija Trst

TRST > Policisti trojici mladeničev, dvema Tržačanoma in Slovencu, očitajo promet s prepovedanimi drogami in upiranje uradni osebi. Tržaški mejni policisti so jih prijeli sredi prejšnjega tedna, po tem, ko so avto, s katerim so se z veliko hitrostjo pripeljali iz Slovenije, poskušali ustaviti v bližini nekdanjega mejnega prehoda Škofije.

A se voznik ni zmenil za znake policistov, temveč je še pospešil, ko jih je zagledal. Med begom je eden od trojice iz avta vrgel steklena kozarca, ki so ju kasneje našli ob cesti. V obeh je bila marihuana. Avtu slovenske registracije so tržaški policisti sledili vse do Doline, kjer so vozniku in sopotnikoma nataknili lisice. V avtu so nato našli še tretji stekleni kozarec, v katerem je bila enaka vsebina kot v obeh odvrženih. 28-letnega slovenskega državljana, po naših podatkih doma iz Vanganela, ter tri leta mlajša Tržačana so pridržali in odpeljali v koronejski zapor. Steklene kozarce, v katerih je bilo četrt kilograma marihuane, in vozilo slovenske registracije so jim zasegli.


Najbolj brano