V Vrtojbi vlomili v dva zabojnika in ukradli glasbeno opremo

Novogoriški policisti so včeraj obravnavali vlom v dva zabojnika na območju nekdanjega mednarodnega prehoda Vrtojba. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec iz enega od kontejenerjev ukradel bas kitaro in mešalno mizo. Lastnik je oškodovan za približno 650 evrov. Prav tako je nepridiprav skušal vlomiti še v en zabojnik, vendar neuspešno.

 Foto: STA
Foto: STA

Novogoriški policisti so včeraj dopoldne na večji javni prireditvi na območju Šempetra pri Gorici obravnavali prekršek s področja orožne zakonodaje in 58-letnemu tujemu državljanu zasegli sestavni del orožja (zaklep avtomatskega orožja). Po opravljeni kategorizaciji zaseženega dela orožja bodo policisti zoper 58-letnika uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o orožju, prav tako bodo kazensko ovadili še 58-letnega slovenskega državljana zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Izginilo električno vrtalno kladivo

V soboto popoldne je v enem od večjih novogoriških nakupovalnih središč neznani storilec s prodajne police ukradel električno vrtalno kladivo znamke makita, ki je vredno približno 700 evrov.

V noči iz sobote na nedeljo okoli 1. ure je taksist iz Kopra izolskim policistom prijavil kaznivo dejanje. Povedal je, da ga je pred nekaj minutami pri Simonovem zalivu z modrimi led lučmi zaustavil voznik črnega bmweja z ljubljansko registrsko številko. Voznik naj bi se arogantno predstavil kot policist in pokazal neko izkaznico brez značke. Zahteval je dokumente, ki mu jih je taksist izročil, moški pa jih je fotografiral s telefonom in vrnil. Zatem je odpeljal. Podobno se je isti dan zgodilo še enemu taksistu. Policisti intenzivno zbirajo informacije o dogajanju.

Manjša prometna nesreča blizu Srpenice

Včeraj popoldne se je na regionalni cesti Bovec-Kobarid (približno en kilometer pred naseljem Srpenica) zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo tuje osebno vozilo. Voznik osebnega avtomobila znamke suzuki, državljan Madžarske, je ob 15.30 uri blizu Srpenice pri zavijanju z regionalne ceste za parkirišče Sušec na desno s prednjim desnim kolesom vozila zapeljal čez bankino v obcestni jarek. Na vozilu je nastala majhna poškodba. Poleg bovških policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec, ki so vozilo s pomočjo avtodvigala dvignili nazaj na vozišče. V prometni nesreči se ni nihče poškodoval.

V Idriji izginil odbijač z registrsko tablico

Včeraj popoldne so policisti prejeli obvestilo o tatvini prednjega odbijača z registrsko tablico z osebnega avtomobila znamke toyota, ki je bil parkiran na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov v Idriji. Nekaj ur po prijavi je oškodovanec policistom sporočil, da je našel odbijač, toda brez registrske tablice.

Zanimale so ga čokoladice, ne denar

Novogoriški policisti so včeraj obravnavali tudi vlom v avtomat za napitke na teniškem igrišču v Bazoviški ulici v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec razbil steklo na prednji strani in ukradel napitke ter čokoladice. Denarja se ni dotaknil.

Vlomilec v Šempetru pri Gorici

Neznani storilec je v drugi polovici prejšnjega tedna vlomil skozi okno in vstopil v hišo na območju Šempetra pri Gorici. Ukradel je nekaj gotovine, zlatnino in igralni konzoli.

Vlomili v dve osebni vozili v Vipolžah

Policisti so v petek zvečer obravnavali še vlom v dve osebni vozili na območju Vipolž. Neznani storilec je v zgodnjih večernih urah pristopil do osebnega avtomobila znamke toyota, ki je bilo parkirano v bližini ene od stanovanjskih hiš ob glavni cesti Vipolže-Kozana, in z razbitjem stekla na zadnjih desnih vratih iz notranjosti vozila ukradel športno torbo. Polega tega je vlomil še v eno vozilo, in sicer znamke bmw, ki je bilo parkirano ob cesti pri eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Prav tako je razbil steklo na prednjih desnih vratih ter iz notranjosti vozila ukradel manjši nahrbtnik, v katerem je oškodovanka imela poleg oblačil, osebnih dokumentov, bančnih kartiv in drugih predmetov tudi nekaj gotovine. Neznani storilec je kasneje z ukradeno bančno kartico na enem od bankomatov na Goriškem Krasu opravil več dvigov gotovine, zatem pa se je za njim izgubila vsakršna sled.

Vlomilec v koprskem mandraču

Nekdo je konec tedna vlomil v čoln, ki je privezan v koprskem mandraču. Poškodoval je prednji del plovila, z njega pa snel vitel in pripadajočo elektroniko. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

Nasilje v družini

Piranski policisti so obravnavali tudi nasilje v družini. Moškemu, ki je izvajal nasilje tudi v pričo otroka, je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba.


Najbolj brano