V ukradenem avtu je bil tudi ukraden nakit

V nedeljo, 10. januarja, so na območju ajdovske občine ukradli avto citroen xsara picasso, goriškega registrskega območja. Vozilo so našli že naslednji dan ob 2.50 na počivališču Ravbarkomanda, v njem pa sta bila tudi dva moška, stara 28 in 48 let, oba z območja severne Primorske.

 Foto: PU Nova Gorica
Foto: PU Nova Gorica

AJDOVŠČINA > Oba sta utemeljeno osumljena tatvine omenjenega vozila in ju bodo policisti po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ovadili na novogoriško Državno tožilstvo. V nadaljnjem postopku je bila 48-letnemu moškemu odvzeta prostost in je bil istega dne dopoldne priveden in izročen v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper 48-letnega osumljenca odredili pripor v solkanskih zaporih.

Pri ogledu ukradenega avtomobila so policisti na tleh za zadnjim sedežem našli tudi vrečko, v kateri je bilo več kosov srebrnega nakita, ki po ugotovitvah ajdovskih policistov izvirajo iz različnih kaznivih dejanj. Omenjene predmete so policisti zasegli in jih ustrezno zavarovali. Policisti v zvezi s tem pozivajo morebitne oškodovance, da se v zvezi s temi predmeti oglasijo na Policijsko postajo Ajdovščina oziroma na telefonski številki 05/ 365 72 00 in preverijo, če gre morebiti za njihovo lastnino.

Lahko se zglasijo tudi na svoji policijski postaji, kamor bodo ajdovski policisti dostavili fotografije ukradenih predmetov. Obstaja tudi možnost, da posamezni občani doslej tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj v preteklosti sploh niso prijavili policiji, zato poziv velja tudi njim oziroma naj se tudi oni zglasijo na omenjeni policijski postaji, kjer si bodo lahko ogledali zasežene predmete. Če jih bodo prepoznali kot svojo lastnino, jim bodo predmete vrnili.


Najbolj brano