V trgovino po hrano, nato pa nazaj na Hrvaško

V četrtek je prek Gomancev na Bistriško pripešačila večja skupina prebežnikov iz Pakistana. Policisti so jih po končanem postopku že vrnili hrvaškim kolegom.

Bistriški policisti so od srede do četrtka prestregli 13 prebežnikov, ki so mejo s Hrvaško nezakonito prečkali. Foto: PU Koper
Bistriški policisti so od srede do četrtka prestregli 13 prebežnikov, ki so mejo s Hrvaško nezakonito prečkali. Foto: PU Koper

ILIRSKA BISTRICA > Policisti koprske policijske uprave so od srede do četrtka zjutraj obravnavali 16 tujcev, ki so mejo s Hrvaško prestopili nezakonito. Tri prebežnike, ki so se morali po končanem postopku vrniti v Italijo, so obravnavali policisti postaje za izravnalne ukrepe, 13 pa bistriški policisti. Trije tujci so zaprosili za azil.

Policisti so v četrtek okoli 19.30 v Ilirski Bistrici najprej ustavili dva državljana Pakistana, kmalu za tem pa pri Gabrjah še devet njegovih sodržavljanov. Med postopkom so dobili še informacijo, da je državljan Pakistana tudi v prodajalni kebaba v mestu.

Dva prebežnika sta pred srečanjem s policisti v trgovini kupovala hrano. Glede na količino je bilo očitno, da nista kupovala le zase. Ostale so prestregli pri vodnem zajetju v Gabrjah.

Policistom so povedali, da so se na pot od doma odpravili že pred 18 meseci. Srečali so se v Bosni in Hercegovini, od koder so se odpravili peš proti Hrvaški in nato proti Sloveniji. Nazadnje so prespali na prostem v bližini meje, v sredo zjutraj pa so se po gozdu čez Gomance odpravili proti Ilirski Bistrici.

V skupini je bil tudi mladoletnik, ki pa se je po končanem postopku, tako kot ostali, vrnil na Hrvaško, saj je na poti s starejšim bratom.


Najbolj brano