V trčenju dveh tovornjakov s priklopnikoma poškodovana oba voznika

Na hitri cesti H4 Vipava – Razdrto se je včeraj malo po 17. uri zgodila prometna nesreča, v kateri sta se poškodovala voznika tovornih vozil s priklopnikoma.

Na vipavski  hitri cesti se je včeraj popoldne zgodila prometna 
nesreča, v kateri sta se poškodovala  voznika tovornih vozil s 
priklopnikoma. Foto: GRC Ajdovščina
Na vipavski hitri cesti se je včeraj popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri sta se poškodovala voznika tovornih vozil s priklopnikoma. Foto: GRC Ajdovščina

NOVA GORICA > Novogoriški policisti so ugotovili, da se je 36–letnemu vozniku tovornjaka s priklopnikom približno en kilometer pred Nanosom pokvarilo vozilo, zato je ustavil na voznem pasu in vklopil smernike.

Za njim je pripeljal 41-letni voznik tovornjaka s priklopnikom. Vozil je po desnem voznem pasu, hitrosti in načina vožnje pa ni tako prilagodil, da bi lahko ustavil pred oviro, ki jo je, glede na okoliščine, lahko pričakoval. Kljub zaviranju in umikanju v levo je s prednjim delom vlečnega vozila trčil v zadnji del drugega polpriklopnika. Voznika tovornjakov (oba slovenska državljana) sta se v prometni nezgodi poškodovala.

Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in PGD Postojna, ki so po prihodu kraj nesreče zavarovali in nudili pomoč reševalcem NMP ZD Ajdovščina in NMP ZD Postojna pri oskrbi poškodovanih voznikov. Reševalci 36-letnika odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, 41-letnika pa v splošno bolnišnico Šempeter pri Gorici.

Na vozilih je nastala materialna škoda. Policisti so 41-letnemu povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.


Najbolj brano