V tragični nesreči umrla slovaški motorist in njegova sopotnica

Obisk Posočja se je za skupino motoristov iz Slovaške končal tragično. Na cesti v bližini vasi Soča sta umrla 59-letni motorist in njegova leto mlajša sopotnica. V nesreči sta utrpela tako hude poškodbe, da jima niso mogli pomagati.

 Motorist in sopotnica sta pri padcu udarila v obcestna kamna in 
utrpela tako hude poškodbe, da jima niso mogli več pomagati. Foto: PGD Bovec
Motorist in sopotnica sta pri padcu udarila v obcestna kamna in utrpela tako hude poškodbe, da jima niso mogli več pomagati. Foto: PGD Bovec

SOČA > Skupina slovaških motoristov se je peljala od vasi Soča proti Trenti, ko se je za dva izmed njih pot tragično končala. 59-letni motorist se je skupaj z leto mlajšo sopotnico na motorju peljal drugi v skupini petih. Ko je okoli 14. ure začel prehitevati avtodom nemške registracije, ki ga je vozil 55-letni voznik, pa je med vožnjo, ki gre tam rahlo v desni ovinek, izgubil nadzor nad motorjem, je pozno popoldne pojasnil Dean Božnik z novogoriške policijske uprave.

59-letnik je z motorjem padel na bok in drsel proti varovalnim kamnom na levi strani ceste. Zadel je v obcestni kamen, njegova sopotnica pa v drugega. Oba sta s hudimi poškodbami obležala na cestišču. Na kraj so prvi prihiteli bovški prostovoljni gasilci in začeli oživljati sopotnico, še pred njimi so jima poskušali pomagati tudi mimoidoči. A sta oba utrpela usodne poškodbe, tako da je tudi zdravnica lahko le potrdila smrt obeh motoristov. Odredila je tudi sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino.

Policisti so o tragični nesreči obvestili preiskovalnega sodnika in državno tožilstvo, kamor bodo po končani preiskavi poslali poročilo.

Na severnoprimorskih cestah je letos v prometnih nesrečah umrlo že devet ljudi, v vseh dvanajstih mesecih lanskega leta pa 14. Pred dobrima dvema tednoma se je pred Trnovim ob Soči zgodila še ena tragična nesreča, v kateri sta življenje izgubila avstrijska motorista, ki so se jima tam usodno prekrižale poti. Pred tednom dni se je pri Srpenici hudo poškodoval tudi avstrijski motorist. Najhujša nesreča pa se je v Posočju zgodila sredi aprila, ko so v drevoredu pri Starem selu, v bližini Kobarida, življenje izgubili trije domačini.


Najbolj brano