V Renčah zagorel avtobus

Včeraj ob 20.10 je bila policija obveščena, da je na območju naselja Renče zagorel parkiran avtobus. Požar omenjenega vozila so še pred prihodom novogoriških poklicnih gasilcev na kraj pogasili domačini.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Po sedanjih ugotovitvah je bil vzrok požara napaka na električni napeljavi v omenjenem vozilu. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o primeru s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlamljali v hiše

Včeraj ob 18.10 so policiste obvestili o vlomu v hišo v Vrtojbi v času odsotnosti stanovalcev. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pred kratkim vlomil skozi balkonska vrata stanovanjske hiše in nato pregledal notranje prostore. Pri tem je ukradel več kosov zlatega nakita. S tem je oškodovancem povzročil za približno tisoč evrov škode. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj ob 15. uri so policiste obvestili o vlomu v hišo v naselju Dolga Poljana. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec vlomil in nato iz omenjenega objekta ukradel nekaj sto evrov in zlati nakit v vrednosti 1500 evrov. O zadevi je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti bodo na podlagi vseh zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča v Godoviču

Včeraj ob 18.23 so policiste obvestili o prometni nesreči v Godoviču, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 19-letni voznik osebnega vozila peljal po glavni cesti iz Hotedršice proti Godoviču. Tik pred Godovičem, pri vožnji skozi pregleden levi ovinek, omenjeni voznik ni prilagodil hitrosti vožnje stanju in lastnostim vozišča, zaradi česar je izgubil nadzor nad vozilom. Vozilo je začelo zanašati po vozišču in pri tem trčilo v nasprotno vozeče osebno vozilo, s katerim se je pravilno iz Godoviča proti Hotedršici peljala 22-letna voznica. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na obeh vozilih. Policisti so 19-letnemu vozniku povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog. Na kraju ni nihče izmed udeležencev kazal znakov telesnih poškodb, vendar so kasneje udeleženci prometne nesreče naknadno poiskali zdravniško pomoč oziroma odšli na preventivni zdravniško pregled v zdravstveni dom oziroma v ljubljanski klinični center. Policistom PP Idrija so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Idrija.

Udaril ga je

Včeraj ob 19.47 so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Vipavi, kjer sta se fizično sprla dva moška. V omenjenem sporu je eden od udeležencev spora drugega s pestjo udaril v obraz. Policisti bodo 59-letnemu udeležencu spora izdali plačilni nalog.


Najbolj brano