V prometni nesreči v Brdih se je voznik huje poškodoval, sopotnik je umrl

V nedeljo ob 22. uri se je na regionalni cesti pred naseljem Zali Breg v občini Brda zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 48-letni sopotnik v osebnem vozilu, 20-letni voznik pa je utrpel hude poškodbe. Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti.

 V prometni nesreči je umrl 48-letni Italijan, sopotnik v osebnem 
vozilu, 20-letni voznik pa je utrpel hude poškodbe. Foto: GENG
V prometni nesreči je umrl 48-letni Italijan, sopotnik v osebnem vozilu, 20-letni voznik pa je utrpel hude poškodbe. Foto: GENG

ZALI BREG > 20-letni voznik začetnik, državljan Italije, je vozil osebni avtomobil znamke honda po regionalni cesti izven naselja Zali Breg iz smeri Šmartnega proti Dobrovem po klancu navzdol. V avtomobilu je bil tudi 48–letni sopotnik, prav tako Italijan.

Pred vasjo Zali Breg je izpeljal oster levi nepregledni ovinek preko neprekinjene sredinske črte in prehitel pred seboj vozečo voznico osebnega avtomobila. Po prehitevanju je zapeljal na desno smerno vozišče, po katerem je vozil pred prehitevanjem, in nato pripeljal v blagi levi pregledni ovinek.

V letošnjem letu je na cestah na severnem Primorskem za posledicami prometnih nesreč umrlo enajst oseb.

Zaradi neprilagojene hitrosti je 20-letnik zapeljal v desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s prednjimi desnimi vrati in desnim zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil prometni znak za naselje. Po travnati površini je vozil še približno 40 metrov, nato pa je avtomobil zaneslo v levo proti desnemu robu vozišča, kjer je prevozil grmičevje ene od stanovanjskih hiš. Zaneslo ga je v levo preko vozišča, kjer se je s prednjim levim delom avtomobila zaletel v betonski zid, visok približno 40 centimetrov, ki poteka ob levem smernem vozišču. Avtomobil je odbilo v desno, nato se je prevrnil na streho.

20-letni voznik je v nesreči utrpel hude poškodbe in so ga reševalci po nudeni zdravniški oskrbi odpeljali v šempetrsko bolnišnico. 48-letni sopotnik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

O hudi prometni nesreči so policisti obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici ter italijanske varnostne organe. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, opravili so bodo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policistom in reševalcem nujne medicinske pomoči so na kraju pomoč nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti nadaljujejo preiskavo okoliščin tragične prometne nesreče in bodo po njenem zaključku 20-letnega voznika kazensko ovadili, so sporočili iz novogoriške policijske uprave


Najbolj brano