V predoru obrnil in peljal v nasprotno smer

Dela pred predorom Markovec in spremenjene razmere na cesti so v zadnjih dneh zmedle več voznikov. Dva sta v petek in soboto peljala v nasprotni smeri.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

MARKOVEC > V soboto okoli 15.30 so iz Darsove avtocestne baze policistom v koprskem operativno komunikacijskem centru sporočili, da v predoru Markovec voznik vozi v nasprotno smer. Pred predorom, kjer zaradi del na koprski strani promet že nekaj dni poteka samo po enem voznem pasu, so zagorele rdeče luči. Policisti so ugotovili, da je v nasprotni smeri vozil 74-letni voznik, doma iz okolice Celja.

V predor se je pripeljal iz izolske smeri, sredi predora pa je obrnil in po desnem voznem pasu zapeljal nazaj. Z vožnjo v nasprotni smeri drugih voznikov ni ogrožal, saj promet po tem pasu ni bil dovoljen. Pripeljal se je do delovne zapore pred predorom in tam obstal. Policisti so 74-letnika preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da je vozil trezen. Varno so ga pospremili s štiripasovnice, nato pa še na pregled v izolsko bolnišnico, saj naj bi tožil zaradi zdravstvenih težav. Policisti so zaradi vožnje v nasprotni smeri proti njemu ustrezno ukrepali.

Podobno sporočilo so policisti dobili že v petek dopoldne. Ugotovili so, da je v predoru takrat v nasprotni smeri vozil 35-letni voznik avta bosanske registracije, tudi on si je prislužil kazen.

Zaradi del pred predorom so v zadnjih dneh, tudi včeraj, nastajali zastoji. V petek popoldne jih je še podaljšala manjša nesreča, ki se je zgodila tik pred zoženjem pred predorom v smeri proti Kopru. V naletu so bila udeležena tri vozila, nihče se ni poškodoval.


Najbolj brano