V Novi Gorici in Idriji zaznali večje število ponarejenih bankovcev

Novogoriški policisti in kriminalisti so novembra obravnavali več kaznivih dejanj ponarejanja denarja, in sicer zaznali so večje število unovčenih ponarejenih bankovcev v gostinskih lokalih v Novi Gorici ter na območju Idrije. Storilci unovčujejo predvsem ponarejene bankovce v vrednosti 50 evrov. Največkrat unovčena ponaredka pa imata serijsko številko S62716737274 in MB6666888880.

Storilci unovčujejo  predvsem  ponarejene  bankovce  v  vrednosti  50 
evrov. Foto: Tamino Petelinsek/STA
Storilci unovčujejo predvsem ponarejene bankovce v vrednosti 50 evrov. Foto: Tamino Petelinsek/STA

NOVA GORICA, IDRIJA > Glede na to, da so pred vrati praznični dnevi, ko se poveča potrošnja, novogoriški policisti in kriminalisti opozarjajo na večjo previdnost pri sprejemanju gotovine. Glede na izkušnje iz preteklega obdobja gre za storilce, ki s svojim videzom in obnašanjem ne vzbujajo pozornosti zaposlenih oziroma organizatorjev javnih prireditev. Zelo pogosto neznanci opravijo nakupe cenejšega blaga oziroma storitev, ki jo plačajo s ponarejenim bankovcem za 50 evrov.

“Vsi tisti, ki pri svojem delu poslujete z gotovino, bodite še posebej pozorni na nepravilnosti na bankovcih in v vsakem primeru, ko se vam zdi, da ste prejeli sumljiv bankovec, ga zadržite in takoj obvestite policiste na interventno številko policije 113, ki bodo hitro in ustrezno ukrepali v skladu s svojimi pooblastili. Tudi z osebo, ki je prinesla ponarejeni bankovec, se ne prepirajte, predvsem pa ne ogrožajte svoje varnosti. Predvsem si skušajte zapomniti kdaj, kje in od koga ste prejeli sumljiv bankovec,” sporočajo z novogoriške policijske uprave.

S pomočjo takših informacij so policisti prijeli tudi 41-letno državljanko Italije, ki je na območju Nove Gorice poskušala unovčiti ponarejen bankovec.

Policisti in kriminalisti PU Nova Gorica so letos obravnavali 101 (v enakem obdobju 2018 105) kaznivo dejanje ponarejanja denarja. Za tovrstni prekršek je zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let.


Najbolj brano