V hudi prometni nesreči na Kobariškem umrle tri osebe

Na glavni cesti Kobarid - Staro selo se je danes okrog 15.30 zgodila huda prometna nesreča, v kateri so tri osebe izgubile življenje.

 Foto: Gasilsko društvo Kobarid
Foto: Gasilsko društvo Kobarid

KOBARID > Tragična prometna nesreča se je zgodila na glavni cesti med Starim selom in Kobaridom. V neposredni bližini gostišča Hiša Franko je bil v prometni nesreči udeležen osebni avtomobil znamke audi A6, slovenskih registrskih tablic. V trčenju so tri osebe izgubile življenje, četrta pa je utrpela hude telesne poškodbe, so sporočili iz novogoriškega OKC.

Vsi udeleženci v prometni nesreči so bili domačini. Pomoč na kraju so jim nudili delavci nujne medicinske pomoči, gasilci pa so nudili tehnično pomoč.

52-letni voznik osebnega avtomobila je z veliko hitrostjo vozil iz smeri Robiča proti Kobaridu. Izven naselja Staro selo je, potem ko je pripeljal iz blagega levega ovinka, vozil s tako hitrostjo, da vozila ni mogel več obvladovati, zato je avto zaneslo desno izven vozišča, kjer je z desnim bokom trčil najprej v drevo, nakar ga je dvignilo v zrak, zatem pa je po dobrih 23 metrih padel nazaj na vozišče, po cesti drsel slabih 19 metrov in se nato po 36 metrih prevračanja ustavil v jarku, prevrnjen na streho. 51, 54 in 37 let stari sopotniki so bili v prometni nesreči tako hudo poškodovani, da so na kraju nesreče poškodbam podlegli.

Kraj prometne nesreče si je poleg policistov ogledala tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novi Gorici.


Najbolj brano