V hiši je domačin zalotil zamaskirana vlomilca s sekiro in macolo

Najbolj razburljivo in nevarno srečanje s tatovi je v soboto doživel domačin v Razdrtem, ki je v svoji hiši zalotil zamaskirana vlomilca s sekiro in macolo. Zbežala sta proti stari cesti, policisti pa so kasneje v avtu pri Štorjah odkrili le enega. Tatovi so bili minuli konec tedna v nekaterih primerih zelo uspešni.

Domačin je v soboto v Razdrtem v svoji hiši zalotil zamaskirana 
moška, eden je v roki držal sekiro, drugi macolo. Policisti so enega 
od vlomilcev  kmalu prijeli.
Domačin je v soboto v Razdrtem v svoji hiši zalotil zamaskirana moška, eden je v roki držal sekiro, drugi macolo. Policisti so enega od vlomilcev kmalu prijeli.  

PRIMORSKA > Najbolj razburljivo srečanje z vlomilci je imel v soboto zvečer domačin v Razdrtem. Nekaj minut po 19. uri je vstopil v svojo hišo in v njej našel dva zamaskirana vlomilca; enega z macolo, drugega pa s sekiro v rokah. K sreči se vlomilca nista lotila domačina, ampak sta urno zbežala iz hiše in stekla proti stari cesti med Razdrtim in Senožečami. Tam sta očitno pustila svoj avto ali avta in se odpeljala.

Domačin je takoj poklical policiste in povedal, kaj se je zgodilo. Nekaj minut po dogodku je sežanska policijska patrulja na cesti med Štorjami in Sežano ustavila avto, v katerem je bil 43-letni voznik, državljana Kosova. Očitno so ga z dovolj veliko zanesljivostjo povezali z dogodkom, ga pridržali in mu zasegli avto.

V hiši v Razdrtem so policisti ugotovili, da sta vlomilca na silo odprla vrata, pregledala prostore, še preden sta uspela kaj ukrasti, pa ju je zalotil lastnik hiše. Drugega vlomilca policisti še iščejo.

Na avtocestnem priključku Črni Kal, kjer gradbinci zaključujejo več mesecev trajajočo obnovo avtoceste, so včeraj zjutraj opazili, da je nekdo ukradel kar 13.300 evrov vredno razdiralno kladivo znamke indeco, model HP1500. Prav tako so včeraj nekaj minut pred peto uro zjutraj ob enem od vrtcev na Goriškem ugotovili, da so poskušali tatovi v noči na ponedeljek z nadstreška ob vrtcu ukrasti bakreno obrobo. Kaj jih je pregnalo, da je niso odnesli, vedo samo tatovi.

Kar štiri tatvine so se zgodile v nedeljo. Zgodaj popoldne so domačini ugotovili, da je neznanec razbil steklo na zaklenjenih vratih sanitarij društva v Vipavi, v prostore pa ni vstopil. Društvu je povzročil za približno 50 evrov škode. Zvečer so stanovalci hiše v Šempetru pri Gorici ugotovili, da so imeli nepovabljenega gosta. Storilec se je v hiši znesel nad pohištvom in opremo, ni pa ničesar ukradel.

Bolj uspešen je bil vlomilec, ki je v nedeljo vlomil drsna in nato še balkonska vrata hiše v Vipavskem Križu ter iz prostorov ukradel nekaj zlatnine in denarja. Neznanec je v nedeljo vlomil tudi v trafiko v Luciji, pregledal notranjost, ukradel drobiž, loterijske srečke in še nekaj izdelkov. V petek pa je iz prostorov podjetja v Kopru nepridiprav ukradel približno 40 kosov električnega in baterijskega orodja znamk makita in hilti ter podjetje oškodoval za približno 8000 evrov. Orodje bo zdaj verjetno prodajal po nizki ceni.


Najbolj brano