V enem dopoldnevu v Kopru kar trije primeri nasilja v družini

Samo v petek dopoldne so policisti v Kopru obravnavali tri primere nasilja v družini. 23-letnemu, 39-letnemu in 68-letnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja žrtvam, zoper vse pa bo v nadaljevanju podana tudi kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > V petek ob 9. uri so koprski policisti 20-letnemu domačinu zasegli predelan skuter znamke piaggio zip 25. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Padel kolesar

Ob 13.42 je na cesti Črni Kal - Osp po vozišču padel 65-letni kolesar. Oskrbeli so ga reševalci, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

V Bošadragi izginila gilera

V Bošadragi je nekdo v petek ukradel neregistrirano motorno kolo znamke gilera runner 125, črne barve. S tem je lastnika oškodoval za približno 1000 evrov. Policisti za storilcem poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

Pijan za volanom zapeljal s ceste

Na cesti Lokev-Divača se je v petek ob 21.31 zgodila prometna nesreča, v kateri se je laže poškodoval 27-letnik. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik zaradi vožnje pod vplivom alkohola zapeljal s ceste. Alkotest je pokazal rezultat 0,98 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper 27-letnika bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Policisti v lucijskem lokalu

V gostinskem lokalu v Luciji so v petek okoli 22. ure zaradi glasne glasbe posredovali piranski policisti. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so kršitelju na kraju izdali plačilni nalog, sledi pa tudi hitri postopek z odločbo zoper odgovorno osebo gostinskega lokala.

Tat v Piranu

V večernih urah je nekdo vlomil v turistični apartma v Piranu ter ukradel več tehničnih predmetov, last turistov iz Avstrije. Policisti so na kraju opravili ogled in zbrali obvestila, po končani policijski preiskavi pa bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

Pirančanu zasegli heroin

V soboto malo po polnoči so policisti v Piranu 43-letnemu domačinu zasegli manjšo količino heroina.

Glasna glasba v lucijskem lokalu

V soboto ob 00.20 so piranski policisti posredovali zaradi glasne glasbe v gostinskem lokalu v Luciji. Kršitelju so na kraju izdali plačilni nalog, zoper odgovorno osebo gostinskega lokala pa sledi hitri postopek z odločbo.

Pijan za volanom

Na cesti Portorož-Valeta so ob 6. uri izsledili 54-letnega državljana Španije, ki je vozil kombinirano vozilo znamke opel pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,70 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, zato so ga pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Okradel speča turista

V noči iz sobote na nedeljo je nekdo v Portorožu vstopil v odklenjen apartma, v katerem sta spala turista in iz predsobe ukradel denarnico. Avstrijskega turista je s tem oškodoval za 1500 evrov.

Sredi belega dne se je hotel pretepati

V soboto okoli 13. ure so v ankaranskem kampu Adria posredovali koprski policisti. Na kraju so ugotovili, da je tam vpil in se hotel pretepati 37-letnik iz Radovljice. Ker s kršitvijo javnega reda in miru ni prenehal niti po prihodu policistov, so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Spor na koprski plaži

Na koprski plaži je v soboto okoli 15. ure prišlo do spora med tremi osebami. Dve osebi (oba državljana Ukrajine) s kršitvijo javnega reda in miru nista prenehala niti po prihodu policistov na kraj, zato so jima policisti odredili pridržanje in vsakemu izdali plačilni nalog.

V Kopru izginil motor

V soboto je neznanec v Kopru ukradel kolo z motorjem znamke yamaha YQ 50, zelene barve, reg. št. KP 8C-K1. Lastnik je oškodovan za 600 evrov.

Pretep pred koprskim lokalom

V soboto okoli 17.30 sta se pred gostinskim lokalom v Kopru stepla dva moška. Policisti so jima izdali plačilna naloga.

Motorist padel po vozišču

Na obalni cesti v Portorožu je v soboto ob 23.57 zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji padel 48-letni motorist in se pri tem laže poškodoval. Reševalci so ga na kraju oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Prepir med zakoncema v Sežani

V nedeljo malo po polnoči so sežanski policisti posredovali zaradi prepira med zakoncema. Kršitelju, 54-letnemu moškemu, so policisti izdali plačilni nalog.

Pijan za volanom

V Portorožu so policisti ob 2. uri ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0,61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Med postopkom so mu zasegli tudi manjšo količino droge. 30-letnega Koprčana so pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu sledi obdolžilni predlog, za posedovanje prepovedane droge pa bo zoper njega uveden hitri postopek z odločbo.

Plačilni nalog zaradi kaljenja nočnega miru

Ob 4.48 so piranski policisti zaradi glasne glasbe posredovali na portoroški plaži. 27-letnemu Ljubljančanu so zaradi motenja nočnega miru in počitka izdali plačilni nalog.

Izginilo kolo iz lucijskega bloka

V zadnjem tednu dni je nekdo vlomil v klet enega od stanovanjskih blokov v Luciji in ukradel moško gorsko kolo znamke cube frizz, črne barve. Lastnika kolesa je neznanec za približno 2000 evrov.

Vlom v koprski lokal

V noči iz nedelje na ponedeljek je nekdo vlomil tudi v gostinski lokal v Kopru. Storilec je preiskal notranjost in ukradel 100 evrov.

Nasilje v družini na Kozini

Včeraj okoli 20.30 so kozinski policisti obravnavali nasilje v družini. 32-letnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja žrtvi. Obenem so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,76 mg/l) začasno odvzeli tudi vozniško dovoljenje. Za nasilje sledi kazenska ovadba, za vožnjo pod vplivom alkohola pa obdolžilni predlog.

Sprta partnerja

Ob 21.13 so koprski policisti posredovali zaradi spora med partnerjema. 41-letnemu domačinu so zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Hudo poškodovana kolesarka

Na lokalni cesti Hruševje-Prestranek se je včeraj nekaj minut pred 22. uro zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodovala 38-letna ženska. Policisti so ugotovili, da je zaradi neprilagojene hitrosti po cestišču padla kolesarka, ki med vožnjo ni uporabljala zaščitne čelade. Poškodovano so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je ostala na zdravljenju.

Pijani za volanom

Piranski policisti so danes ponoči obravnavali tri pijane voznike. Ob 01.05 so zaustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,77 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Ob 01.21 so zaustavili še enega voznika, 26-letnika, ki je vozil kolo z motorjem. Alkotest mu je pokazal 0,49 mg/l, policisti pa so ugotovili tudi, da sploh nima vozniškega dovoljenja. Skuter so mu zasegli. Ob 03.28 so ob kontroli prometa ugotovili, da je osebno vozilo pijan vozil tudi 32-letnik, doma iz Sečovelj. Rezultat alkotesta mu je pokazal 0,67 mg/l, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper vse tri sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano