V eksploziji plina ranjenih šest oseb, evakuiranih 76

Vseh šest poškodovanih v današnji eksploziji plina v Britofu pri Kranju so oskrbeli v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru (UKC). Kot je v večerni izjavi pojasnil dežurni travmatolog Marko Jug, so vsi zunaj življenjske nevarnosti in ne potrebujejo intenzivne terapije. Enega od otrok so tudi že odpustili v domačo oskrbo.

 Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj
Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj

KRANJ > Poškodovani imajo opekline po izpostavljenih delih telesa. Pri tistih, ki ostajajo v bolnišnici, se trudijo, da te ne bi pustile dolgotrajnih posledic. Kot je povedal Jug, bodo po prvi obravnavi opeklin lahko po potrebi sledili tudi operativni posegi.

Zaradi varovanja osebnih podatkov podrobnejših pojasnil ni podal.

V naselju Britof pri Kranju je popoldne eksplodiral plin. Eksplozija naj bi se zgodila v vodnem jašku na lokalni cesti. Med poškodovanimi sta dva delavca, ki sta v jašku opravljala dela, in štirje otroci, ki so bili v bližini.

Po eksploziji so sicer evakuirali 76 bližnjih stanovalcev, ki pa so se že vrnili na svoje domove. Še vedno pa velja opozorilo občanom, naj ne uporabljajo odprtega ognja. Če zaznajo vonj po zemeljskem plinu, pa naj pokličejo 112.

Kriminalisti bodo z ogledom nadaljevali v sredo, policisti pa ostajajo na kraju dogodka.


Najbolj brano