V čelnem trčenju huje poškodovana oba voznika

V ponedeljek okoli 19. ure je počilo na regionalni cesti med Solkanom in Plavami na odseku Dolga njiva. V ovinku je 36-letni voznik citroëna zaradi prevelike hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in čelno trčil v opel corso, s katero se je iz nasprotne smeri pripeljal 33-letnik. V nesreči sta se voznika hudo poškodovala, avto povzročitelja pa se je vnel, ogenj ga je povsem uničil.

Goreče vozilo  povzročitelja  nesreče so  pogasili novogoriški gasilci. Foto: GENG
Goreče vozilo povzročitelja nesreče so pogasili novogoriški gasilci. Foto: GENG

SOLKAN > Voznik iz Vrtojbe je ob 18.55 vozil iz Solkana proti Plavam. Na odseku Dolga njiva je pripeljal v desni nepregledni ovinek, zaradi neprilagojene hitrosti pa je izgubil nadzor nad vozilom. Njegovo vozilo citroën xsara je v ovinku zaneslo v levo čez sredinsko neprekinjeno ločilno črto, iz nasprotne smeri pa je pravilno pripeljal 33-letni voznik opel corse iz okolice Tolmina. Srebrna avtomobila sta čelno trčila, nato pa sta vozili obstali na vozišču.

Oba voznika sta po trčenju sama stopila iz poškodovanih avtomobilov, vozilo 36-letnega povzročitelja nesreče pa se je nato vnelo in zgorelo v celoti.

Na kraj nesreče so prihiteli novogoriški poklicni gasilci, reševalci in policisti. Gasilci, ki so najprej zavarovali in razsvetljevali prizorišče, so pogasili goreče vozilo, odklopili akumulatorja na vozilih, na cesti nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem, ki so oskrbeli poškodovana voznika. Oba sta v prometni nesreči utrpela hude poškodbe, zato so ju z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so o nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo. Zaradi hude prometne nesreče je bil promet na tamkajšnjem odseku glavne ceste popolnoma zaprt do 20.20, nato pa je potekal izmenično. Po zaključeni preiskavi nesreče bodo policisti glede na ugotovljena dejstva v zvezi z okoliščinami prometne nesreče in teže telesnih poškodb zoper 36-letnega povzročitelja ustrezno ukrepali.


Najbolj brano