V avto in na streho

Sežanski poklicni gasilci in reševalci so morali v minulih dneh dvakrat odpravljati posledice prometnih nesreč. Včeraj sta na sežanskem terminalu z avtoma trčila voznik in voznica, v sredo zvečer pa so morali na avtocesti postavljati na kolesa avto.

Dolenjska voznica je v sredo zvečer na avtocesti z avtom končala 
na strehi. Foto: ZGRS Sežana
Dolenjska voznica je v sredo zvečer na avtocesti z avtom končala na strehi. Foto: ZGRS Sežana

DIVALA, SEŽANA > Včerajšnja nesreča se je zgodila nekaj minut pred enajsto uro dopoldne, ko je 28-letni voznik iz okolice Kopra z avtom vozil po sežanskem terminalu. Med vožnjo proti trgovini je pri lokalu Banana izsilil prednost 50-letni domačinki, ki se mu je z avtom približala z njegove desne strani po enakovredni cesti.

Voznika sta z voziloma trčila, pri tem pa se je po prvih podatkih lažje poškodovala voznica. Najprej so ji nudili pomoč v sežanskem zdravstvenem domu, nato pa so jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Kasneje se je v sežanskem zdravstvenem domu oglasil tudi sopotnik iz avta povzročitelja, ki pa je po pregledu odšel domov. Istrana čaka plačilo kazni.

Veliko huje pa je bila videti nesreča, ki se je na avtocesti, 200 metrov pred izvozom Divača, zgodila v sredo ob pol desetih zvečer. 26-letna voznica iz Trebnjega je zaradi prehitre vožnje s svojim avtom trčila v levi zadnji del avtomobila, s katerim se je pred njo vozila 64-letna Divačanka.

Po trku je začelo avto povzročiteljice obračati po prehitevalnem pasu, dokler se ni prevrnil in obstal na strehi. Obe voznici so oskrbeli sežanski reševalci in ju odpeljali v izolsko bolnišnico, po prvih podatkih pa sta se k sreči le lažje poškodovali. Dolenjka bo morala svojo prehitro vožnjo poplačati s kaznijo. Zaradi nesreče je bil promet po avtocesti proti Kozini dve uri zaprt in oviran.


Najbolj brano