V Ajdovščini sta se Romunki izdajali za gluhonemi in zbirali “prispevke”

Ajdovski policisti so včeraj popoldne s pomočjo občanov prijeli dva državljana in dve državljanki Romunije, ki so goljufali stranke trgovskega centra Mercator v Ajdovščini.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

AJDOVŠČINA > Ženski sta se izdajali za gluhonemi in sta z napisom v slovenščini na parkirišču ter v trgovskem centru stranke pozivale, da prispevajo svoj podpis podpore za društvo gluhonemih oseb ter denar. Policisti so državljanom Romunije izrekli globo zaradi kršitev vsiljivega beračenja in zbiranja prostovoljnih prispevkov brez dovoljenja upravne enote.

Ker se v zadnjih mesecih na območju Ajdovščine in Nove Gorice večkrat pojavljajo skupine tujcev, ki se izdajajo za gluhoneme osebe in zbirajo prostovoljne prispevke, policisti opozarjajo občane, da so v takšnih primerih previdni in zavrnejo podpis oziroma plačilo prispevka. Zaradi nepozornosti ob ogovarjanju tujcev so bile stranke v nakupovalnih središčih večkrat tudi žrtve kaznivih dejanj tatvin iz vozil.

Policisti zaprošajo občane, da ob pojavu tovrstnih prekrškov, obvestijo policiste najbližje policijske postaje, ali pokličejo na številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.


Najbolj brano