Umrl zaradi podhladitve

Občan je v soboto ob 11. uri obvestil policijo, da je v dolini Dragonje, med obema mejnima prehodoma, našel moško truplo. Pri ogledu so ugotovili, da gre za 31-letnega državljana Bangladeša (pri ogledu so našli njegove osebne dokumente). Kriminalisti niso zaznali znakov kaznivega dejanja. Po prvih podatkih je umrl zaradi podhladitve. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, obvestili so tudi veleposlaništvo Bangladeša.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V Kopru je v petek nekdo iz prostorov podjetja ukradel približno 40 kosov električnega, baterijskega orodja znamke makita in hilti. S tem je oškodoval podjetje za približno 8000 evrov.

Upiral se je in žalil policiste

Policisti so v petek popoldne v Kortini ustavili avto in 55-letnenu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga ni opravil po navodilih proizvajalca. Strokovni pregled je odklonil. Odredili so mu pridržanje. V postopku je žalil policiste, se pasivno upiral ni upošteval ukaza policista. Sledi mu obdolžilni predlog, ker ni ustavil na zvočne in svetlobne znake policistov, je vozil čez polno črto, odklonil strokovni pregled in vozil brez obvezne opreme.

V vozilu našli drogo

V petek ob 19.40 so policisti na mejnem prehodu Dragonja v vozilu 31-letnega Avstrijca našli dva plastična zavitka s prepovedano drogo. Preliminarni test je pokazal, da gre za 1132 gramov amfetamina. Zaradi suma izvrševanja kaznivega dejanja so mu odvzeli prostost in zasegli vozilo. Kriminalisti so pri preiskavi vozila našli še 47 gramov kokaina. S kazensko ovadbo so ga v nedeljo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Grafita ni dokončal

Policisti so v petek ob 22.40 v Ilirski Bistrici zalotili 29-letnika pri pisanju grafita na zid gostinskega objekta. Izdali so mu plačilni nalog.

V hiši zalotil vlomilca s sekiro in macolo

Policisti so v soboto zvečer prejeli klic, da v Razdrtem nekdo vlamlja v hišo. Lastnik je v hiši zalotil dva zamaskirana vlomilca s sekiro in macolo. Zatem sta peš zbežala proti stari cesti Razdrto - Senožeče. Policisti so nekaj minut zatem na cesti Štorje - Sežana ustavili avtomobil in ugotovili identiteto voznika, 43-letnega državljana Kosova. Odredili so mu pridržanje in zasegli vozilo. Z ogledom kraja vloma so ugotovili, da sta storilca vlomila vrata, pregledala prostore, zatem pa ju je zalotil oškodovanec in sta pobegnila. Preiskava še poteka.

Vlomili v trafiko

Nekdo je v nedeljo vlomil v trafiko v Luciji, pregledal notranjost ter ukradel menjalni denar, loterijske srečke in nekaj drugih artiklov.

Ponarejeni potrdili o prebolelosti covida

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri potnikih odkrili dve ponarejeni potrdili o prebolelosti covida-19. Obema Slovencema sledi kazenska ovadba.

17-letnik za volanom

V nedeljo ob 4.18 so policisti v Sežani zasegli avto 17-letnemu državljanu BiH, ki prebiva v Sežani, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Z gradbišča izginil delovni priključek

Na gradbišču avtoceste, na priključku Črni Kal proti Ljubljani, je nekdo ukradel delovni priključek - razdiralno kladivo znamke indeco, model HP1500, vreden 13.300 evrov.

Vozili pijani

V petek zvečer so policisti v Sečovljah ustavili 54-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

V Dekanih so ustavili 39-letnega voznika začetnika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Obema so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi jima obdolžilni predlog.

V soboto ob 3. uri so v Kopru ustavili 25-letnega voznika avtomobila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Ob 4.52 pa so v Kopru ustavili 54-letnega voznika avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, poleg tega je alkotest pokazal 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zasegli so mu vozilo, sledi še obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 2.23 so policisti v Izoli ustavili 34-letno voznico avtomobila, ki ji je alkotest pokazal 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 89 ilegalnih prehodov državne meje.

V petek so pri Novokračinah prijeli tri Kubance, na Starodu Afganistanca in Pakistanca, v Zazidu dva Maročana in Alžirca ter v Prešnici tri, pri Sušaku pa deset Afganistancev.

V soboto so na Rakitovcu prijeli 31 Afganistancev in dva Kubanca, pri Pregari dva Alžirca in Libijca.

V nedeljo popoldne so v Podgradu ustavili avtomobil ford fiesta, italijanske registracije, ki ga je vozil 46-letni Indijec z dovoljenjem za prebivanje v Italiji. V vozilu so bili še trije Indijci, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Pri Podgradu so obravnavali enajst Turkov. V preiskavi se je pokazalo, da je eden od njih vodič, in sicer Pakistanec. V Jelšanah so obravnavali enega Turka.

Popoldne so policisti v Dolenjah pri Jelšanah ustavili vozilo citroen jumper, italijanske registracije, ki ga je vozil 34-letni Albanec. V kombiju je bilo deset Turkov, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Poleg tega so ustavili še avtomobil fiat bravo, italijanske registracije, ki ga je vozil 26-letni Italijan, za katerega se je ugotovilo, da je predhodnica kombiju. Obema voznikoma sledi kazenska ovadba.

Vsi postopki še potekajo.

Danes ponoči so pri Podgradu prijeli še sedem Turkov.

Znesel se je nad vrati

Ajdovski policisti so včeraj okoli 15. ure obravnavali poškodovanje vrat objekta enega od društev v Vipavi. Neznani storilec je razbil steklo na zaklenjenih vratih sanitarij društva, v prostor pa ni vstopil. Društvu je povzročil za približno 50 evrov škode.

Vlomilec v Šempetru pri Gorici

Včeraj zvečer so policisti prejeli obvestilo o vlomu v stanovanjsko hišo v Šempetru pri Gorici. Neznani storilec je v obdobju zadnjega meseca dni s pomočjo neznanega predmeta vlomil leseno okno v pritličju in vstopil v notranjost stanovanjske hiše. Storilec je pregledal notranje prostore in se znesel nad inventarjem, vendar ni ničesar ukradel.

Skušali ukrasti bakreno pločevino s strehe vrtca na Goriškem

Danes okoli 5. ure so policisti prejeli tudi obvestilo o tatvini bakrene kritine na strehi enega od vrtcev na Goriškem. Na kraju so našli več kosov razrezane bakrene pločevine, ki pa je storilcem ni uspelo odnesti. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Vlomilec tudi na Ajdovskem

Včeraj okoli 20. ure so policisti prejeli še eno obvestilo o vlomu, tokrat v stanovanjsko hišo v naselju Vipavski Križ. Po do sedaj zbranih podatkih je neznani storilec konec minulega tedna s pomočjo predmeta vlomil drsna vrata in nato še balkonska vrata na zadnji strani hiše in pregledal notranjost objekta. Ukradel je nekaj zlatnine in gotovino, zaradi kaznivega dejanja je nastala tudi škoda na objektu.

25-letni voznik izsilil prednost

V soboto okoli 00.30 se je zgodila prometna nesreča v križišču v Kromberku pri Novi Gorici, kjer sta trčila dva osebna avtomobila. 25-letni voznik osebnega vozila je vozil iz Ulice Vinka Vodopivca proti Industrijski cesti v Kromberku. Ko je pripeljal do križišča regionalne ceste in Ulice Vinka Vodopivca, je z avtomobilom zapeljal naravnost v smeri Industrijske ceste. Pri tem pa je izsilil prednost drugemu vozilu in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 51-letna voznica. V prometni nesreči sta se lažje poškodovala 51-letna voznica in 52-letni sopotnik v njenem vozilu. Poškodovanca so z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Zapeljal s ceste

Danes nekaj minut pred 7. uro se je zgodila tudi prometna nesreča na območju Idrije, v kateri je bil udeležen voznik kombija. Ta je vozil po glavni cesti iz Godoviča proti Idriji. Med vožnjo po klancu navzdol je z vozilom zapeljal izven vozišča in trčil v kamnito steno ob robu vozišča. Voznik se ni poškodoval, na vozilu pa je nastala materialna škoda. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Nemški ovčar skočil pred avtomobil

Včeraj okoli 18.30 je vozniku osebnega avtomobila med vožnjo iz Sela proti naselju Vrtovin pred vozilo skočil nemški ovčar. Pes je poginil. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


Najbolj brano