Umrl dva dni po nesreči

Hude poškodbe glave naj bi bile usodne za 67-letnega Sežančana, ki je zadnja leta živel v Ilirski Bistrici. V sredo opoldne se je odpravil do svojega stanovanja, pri tem pa je brez čelade na glavi s skuterjem zapeljal na glavno cesto. Vanj je z motorjem trčil 21-letni mladenič iz Zarečice, nesrečni Kraševec pa je dva dni kasneje umrl.

V sredo so hudo poškodovanega bistriškega pleskarja s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je v petek 
žal umrl. Foto: PGD Ilirska Bistrica
V sredo so hudo poškodovanega bistriškega pleskarja s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je v petek žal umrl. Foto: PGD Ilirska Bistrica

ILIRSKA BISTRICA > Že v petek smo poročali o hudi prometni nesreči, ki se je v sredo kmalu po poldnevu zgodila na križanju stranske ceste z Gubčevo ulico v Ilirski Bistrici. Po naših podatkih naj bi 67-letni Frančišek H., ki je bil stalno prijavljen v Sežani, začasno pa že vrsto let v Ilirski Bistrici, opravljal priložnostno delo pleskarja. Med delom naj bi se odpravil le nekaj sto metrov stran do svojega najemniškega stanovanja, menda po neko orodje. Usedel se je na svoj skuter in odpeljal.

Malar Franček, kot so ga poznali v Ilirski Bistrici, je nato s stranske ceste pripeljal na prednostno Gubčevo ulico in kar zapeljal nanjo. Po ulici pa se je takrat z motorjem pripeljal 21-letni mladenič iz Zarečice, ki ni mogel preprečiti trčenja. Trčil je v bok Frančkovega skuterja in ga odbil nekaj metrov daleč. Po trku je tudi sam padel in nato poklical pomoč, medtem ko je ponesrečenec obležal na tleh.

Na kraj so prihiteli bistriški policisti, gasilci in reševalci, ki so hudo poškodovanega Frančka oskrbeli in ga takoj odpeljali v zdravstveni dom. Po naših podatkih naj bi ga tam že oživljali, zaradi izredno hudih poškodb glave pa so zaprosili za pomoč ekipo helikopterske nujne pomoči. Ti so z vojaškim helikopterjem kmalu prileteli v Ilirsko Bistrico, naložili ponesrečenca in ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Mladega motorista, ki je ob trku prav tako padel, so bistriški reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, k sreči pa se ob trku ni huje poškodoval. Dva dni po nesreči so iz ljubljanskega kliničnega centra policijski upravi Koper sporočili, da je 67-letni voznik skuterja izgubil boj za življenje. Nesrečni Franček H. se je sicer redno prevažal s svojim skuterjem po Ilirski Bistrici in večinoma nosil čelado. V sredo se je za nekaj stometrsko vožnjo žal odločil, da je ne bo uporabil.


Najbolj brano