Ukradli šest ton odpadnega aluminija

Danes dopoldne so novogoriške policiste obvestili o tatvini približno šest ton odpadnega aluminija izpred neograjenega prostora gospodarske družbe v Vrtojbi, na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda. Po prvih podatkih so neznanci odpadni material odpeljali z belim kombijem znamke mercedes). Gospodarski družbi so povzročili za približno 10.000 evrov škode. Policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Včeraj popoldne je pri kraju Reka v Občini Cerkno padla 70-letna kolesarka in se poškodovala. Kolesarka, ki med vožnjo ni uporabljala čelade, je pravilno in po svojem smernem vozišču vozila po glavni cesti iz Želina proti Tolminu. Na ravnem delu ceste je iz neznanega vzroka izgubila oblast nad kolesom in padla ter obležala laže poškodovana (poškodba glave). Poleg policistov so posredovali tudi idrijski gasilci, ki so reševalcem nudili pomoč pri oskrbi poškodovanke. Reševalci so jo najprej odpeljali na pregled v zdravstveni dom Idrija in nato na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Pijani za volanom

Včeraj zvečer so policisti v Cerknem ustavili 41–letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pijan (0,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

Pozno zvečer so v Vogrskem 64–letni voznici osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti. Vozila je pijana, rezultat je pokazal 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njej so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Moški grozil družini

Sinoči ob 20. uri so policiste obvestili, da je v vasi pri Kozini moški grozil družini. Ko so prišli na kraj, je moški že odšel od doma. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je lovec in ima orožje, zato so ga iskali in ga kmalu tudi našli v bližini. Odvzeli so mu prostost in mu izrekli prepoved približevanja. Zasegli so mu orožje. Sledi mu kazenska ovadba za povzročitev splošne nevarnosti, nasilje v družini in grožnjo.


Najbolj brano