Ukradeno vozilo so našli v Trstu

V ponedeljek je v Tatrah nekdo ponoči izpred hiše ukradel kombinirano vozilo škoda pick-up, bele barve, registrskih številk KP ZA-768. Vozilo je bilo odklenjeno, s ključi v vozilu. Danes je policija dobila obvestilo, da so vozilo našli zapuščeno v Trstu. Okoliščine še preverjajo.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Včeraj ob 21.36 je bila policija obveščena o prometni nesreči na avtocesti proti Ljubljani, približno 200 metrov pred izvozom za Divačo. Policisti so ugotovili, da je 26-letna voznica avtomobila iz Trebnjega zaradi neprilagojene hitrosti trčila v avtomobil pred njo, ki ga je vozila 64-letna Divačanka. Po trku se je vozilo povzročiteljice začelo obračati po prehitevalnem pasu, kjer je obstalo na strehi. Obe udeleženki so odpeljali v izolsko bolnišnico, po prvih ugotovitvah sta lažje poškodovani. Povzročiteljici bodo izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Promet je bil sproščen ob 23.32.

Vlomili v dva lokala

Ponoči je nekdo vlomil v dva lokala v Kopru. V prvem so iz skladiščnega prostora ukradli kovinski sef z gotovino. Zatem so preiskali še drugo skladišče lokala, vendar niso ničesar odnesli.

Ukradli motorno kolo

V Borštu so ponoči izpod nadstreška ukradli motorno kolo KTM 65SX, oranžne in bele barve, letnik 2016, vredno 3450 evrov.

Vozil pod vplivom kokaina

Policisti so imeli v torek okrog 23. ure v postopku voznika avtomobila, doma iz okolice Ribnice. Zaradi suma, da vozi vozilo pod vplivom prepovedanih substanc, je policist opravil predviden postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica teh snovi v organizmu in zmanjšujejo voznikovo sposobnost za vožnjo. Hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog je pokazal, da je bil pozitiven na kokain.

Vozniku so zato odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu izrekli prepoved nadaljnje vožnje in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi prekrška sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Predvidena sankcija za prekršek je globa 1200 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk (prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja).

Podoben postopek je imela patrulja z voznikom avtomobila iz okolice Ilirske Bistrice, in sicer v nedeljo zvečer. Tudi temu je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi prekrška sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Predpisana sankcija enaka kot v prvem primeru.

V dolini Dragonje prijeli Kitajce

V zadnjih dneh so na območju koprske policijske uprave obravnavali štiri ilegalne migrante, državljane Kitajske, ki so bili prijeti ob 20. uri v dolini Dragonje. Danes jih bodo vrnili na Hrvaško.


Najbolj brano