Ukradel električnega pastirja

Včeraj dopoldne so policisti obravnavali tatvino električnega pastirja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od konca minulega tedna do prijave kaznivega dejanja s polja v bližini stavbe na območju Dombrave ukradel solarne celice z baterijo in električnega pastirja v vrednosti približno 250 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o zadevi s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Včeraj ob 18.58 je bila policija obveščena o tatvini zaklenjenega električnega skiroja pred večjim nakupovalnim centrom na Goriškem. Po sedaj zbranih podatkih je neznani moški odstranil ključavnico električnega skiroja znamke xplorer, črne barve, in se s skirojem odpeljal neznano kam. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za približno 300 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine, zato bodo policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz trgovine ukradel oblačila

Včeraj ob 18.52 je bila policija obveščena o tatvini prodajnih izdelkov v eni od trgovin večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec v omenjeni trgovini ukradel oblačila v vrednosti 50 evrov, nato pa je nameraval v drugi trgovini ukrasti še parfume, a tatvine ni izvršil. Osumljencu je tik pred prihodom policistov na kraj uspelo pobegniti iz nakupovalnega centra, vendar je bil kmalu izsleden. Prav tako so bila pri 35-letnem osumljencu najdena in zasežena ukradena oblačila, ki so bila po zaključku postopka vrnjena trgovini. S strani odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine, zato bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prav tako so policisti zoper omenjenega moškega ukrepali zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru, Zakona o osebni izkaznici in Zakona o nalezljivih boleznih.

Ugriznil jo je pes

Včeraj popoldne je v Kopru pri stadionu prijaviteljico ugriznil pes, ki je skočil iz vozila, ko je njegova lastnica odprla vrata. Ima manjšo rano na nogi, zdravniško pomoč je poiskala sama. Lastnici psa je bil izdan plačilni nalog, sledi dopis na VURS.

V trgovino želel s ponarejenim PCT potrdilom

V eno od prodajaln v Postojni je želel vstopiti moški, pri katerem je varnostnik ugotovil, da ima ponarejeno PCT potrdilo. Moški je pobegnil s kraja. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili identiteto 37-letnika, ki mu sledi kazenska ovadba.

Trčila v drevo

Včeraj ob 12.59 je bila policija obveščena o prometni nesreči na lokalni cesti izven naselja Vipolže. Ugotovljeno je bilo, da je voznica avtomobila vozila po lokalni iz naselja Dobrovo proti Vipolžam. Med vožnjo v levem nepreglednem ovinku ni vozila po desnem smernem vozišču na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi lahko potekal promet varno in neovirano. Voznica je v ovinku zapeljala ob rob vozišča na travnato brežino obcestnega jarka za meteorne vode in s prednjim delom avtomobila trčila v drevo. V prometni nesreči se voznica ni poškodovala, na vozilu pa je nastala škoda. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil povzročiteljici nezgode izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča med Ajdovščino in Cesto

Včeraj ob 7.55 je bila policija obveščena o prometni nezgodi na regionalni cesti Ajdovščina-Cesta, v kateri sta bila udeležena voznica in voznik avtomobila. V prometni nezgodi se nihče ni poškodoval. Povzročiteljici nezgode je bil izdan plačilni nalog. Na kraju so pomoč policistom nudili gasilci GRC Ajdovščina.

Kombi se je prevrnil na bok

Včeraj ob 8.50 se je zgodila prometna nesreča na cesti Kreplje-Vrhovlje. Policisti so na kraju ugotovili, da je 27-letni voznik peljal kombi od Vrhovelj proti Krepljam. V ovinku pred nadvozom je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zadnji del njegovega vozila je odneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je ravno v tistem trenutku iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 25-letna voznica avtomobila. Kombi je najprej oplazil avto, zatem pa oddrsel v desno, kjer je trčil v kamnit odbojni varovalni steber in se prevrnil na bok. V trčenju udeleženca nista bila poškodovana, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Vozili sta se oplazili z ogledali

Včeraj ob 12.25 je bila policija obveščena o prometni nesreči na območju naselja Travnik. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila s priklopnim vozilom vozil po glavni cesti iz Želina proti Spodnji Idriji. Omenjenemu vozniku tovornega vozila je na delu glavne ceste, kjer je vozišče zoženo, v nasprotni smeri iz Spodnje Idrije proti Želinu pripeljal neznani voznik drugega tovornega vozila s priklopnim vozilom. Med tovornimi vozili je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali, drugi voznik je odpeljal naprej s kraja prometne nezgode, ne da bi drugemu udeležencu nezgode nudil ustrezne podatke oziroma o tem obvestil policijo. Na tovornem vozilu prijavitelja je nastala poškodba ogledala. Drugi neznani voznik tovornega voznika ni bil izsleden.

Vozila je pijana

Ob 23.30 so policisti v Izoli odvzeli vozniško dovoljenje 45-letni voznici avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ji obdolžilni predlog.

Test na mamila je bil pozitiven

Nekaj minut čez polnoč pa so v Kopru ustavili 34-letnega voznika avtomobila, ki mu je bil zaradi suma vožnje vozila pod vplivom mamil odrejen hitri test na mamila, ki je bil pozitiven. Odrejen je bil strokovni pregled in izrečena prepoved nadaljnje vožnje.

Prometni policisti so včeraj popoldne na območju Šempetra pri Gorici ustavili in kontrolirali 27-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je voznik odločno odklonil. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ilegalno čez mejo

Policisti so na območju koprske policijske uprave v zadnjih 24 urah obravnavali 21 ilegalnih prehodov državne meje: v Lukinih državljana Pakistana, pri Podpeči štiri državljane Afganistana, pri Praporčah tri državljane Alžirije, pri Rakitovcu enajst državljanov Iraka in državljana Afganistana ter pri Črnotičah državljana Afganistana.

Divjad na cesti

Včeraj ob 19.44 je bila policija obveščena o povoženju jelena na glavni cesti med naseljem Trnovo ob Soči in Srpenico. Po sedaj zbranih podatkih je vozniku avtomobila pred vozilo skočil jelen. Po trku je na vozilu nastala škoda. Za poginulo žival so kasneje poskrbeli člani tamkajšnje lovske družine. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj ob 19.19 je bila policija obveščena o povoženju divjadi na glavni cesti med naseljema Idrija pri Bači in Slapom ob Idrijci, kjer je voznik povozil divjega prašiča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil iz Slapa ob Idrijci proti naselju Idrija pri Bači. Med vožnjo na omenjeni relaciji je voznik na ravnem delu ceste začel prehitevati pred seboj vozeče vozilo in ko se je po prehitevanju želel vrniti nazaj na svoj vozni pas, je povozil že poginulo divjad, ki je ležala na vozišču. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala škoda. Za poginulo žival je kasneje poskrbel lovec tamkajšnjega lovskega društva. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj ob 19.55 so policisti obravnavali povoženje divjadi na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom. Vozniku avotombila je med vožnjo iz Kobarida proti Tolminu na Volarski ravnini pred avtomobil skočil jelen in vanj trčil. Na vozilu je nastala škoda, po trku z vozilom je omenjena divjad s kraja stekla stran.


Najbolj brano