Ukradel blagajno in pivo

Danes zjutraj so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal na območju Šmihela. Po prvih podatkih je neznanec tekom noči vlomil v omenjeni objekt in ukradel manjšo kovinsko blagajno z blagajniškim minimumom in dva zaboja piva.

PRIMORSKA > S tem je storilec gospodarski družbi povzročil za približno 500 evrov skupne škode. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Na vozilu je nastalo za 500 evrov škode

Policiste so včeraj okoli 9. ure zjutraj obvestili o poškodovanju avtomobila znamke VW v naselju Bilje. Neznanec je pred kratkim z neznanim predmetom poškodoval omenjeno parkirano vozilo po celotni levi strani, prav tako je poškodoval blatnik avtomobila. S tem je oškodovancu povzročil za približno 500 evrov škode. Oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Z vozila se je odpel polpriklopnik

Na odseku hitre ceste Selo-Vogrsko se je danes ob 9.44 zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 32-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan Srbije. Ugotovljeno je bilo, da je vozil po hitri cesti iz smeri Italije proti Ajdovščini. Med vožnjo po prehitevalnem pasu, takoj za bencinskim servisom v Šempasu, se je s sedla vlačilca tovornega vozila odpel polpriklopnik. Ta je padel na tla in po podpornih nogah drsel po vozišču še približno nadaljnjih 200 metrov. Med drsenjem se polpriklopnik ni prevrnil, prav tako se je sprožil samozaviralni sistem, zatem je trčil v varnostno ograjo. Prometni policisti so 32-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Strokovni pregled sta odklonila

Novogoriški policisti so danes ponoči na območju Rožne Doline pri Novi Gorici ustavili 20-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,49 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako mu je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je 20-letnik odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper mlajšega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Danes ob polnoči so policisti na območju naselja Deskle ustavili 42-letnega voznika osebnega vozila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil. Tudi njemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vozila sta pod vplivom alkohola

Včeraj zvečer so prometni policisti v Šempetru pri Gorici imeli v postopku 39-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkusa alkoholiziranost. Rezultat je pokazal 0,97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako so policisti včeraj, nekaj po 9. uri dopoldne, na območju vasi Bača pri Modreju imeli v postopku 53-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Prometni policisti so včeraj ob 16.25 v krožišču na območju Šempetra pri Gorici ustavili 41-letnega voznika avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu osebno vozilo zasegli, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Trčenje z divjadjo

Danes zjutraj so policisti obravnavali povoženje divjega prašiča na območju Nove Gorice. Zaradi trčenja z divjadjo je na osebnem vozilu nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prometna nesreča s pobegom

Danes dopoldne so policiste obvestil o prometni nesreči s pobegom v Solkanu. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik včeraj v poznih popoldanskih oziroma zgodnjih večernih urah na parkirišču gostinskega lokala v Solkanu trčil v parkirano osebno vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil ustrezne podatke. Pri tem je na omenjenem vozilu nastala materialna škoda. V primeru izsleditve pobeglega voznika bodo novogoriški policisti zoper njega ustrezno ukrepali.


Najbolj brano