Ujeli Poljaka, ki je vozil ukradeno vozilo

Novogoriški policisti so v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah na počivališču Šempas ob hitri cesti v smeri proti notranjosti države ustavili voznika osebnega avtomobila znamke toyota rav4 hybrid z nameščenimi španskimi registrskimi tablicami, ki ga je vozil 26-letni državljan Poljske. Ker je obstajal sum, da je vozilo ukradeno in da ima ponarejene dokumente, so policisti omenjenemu vozniku odvzeli prostost ter omenjeno vozilo zasegli ter opravili ogled vozila.

Toyota je bila ukradena v Franciji. Foto: PU Nova Gorica
Toyota je bila ukradena v Franciji. Foto: PU Nova Gorica

NOVA GORICA > Policisti so nato ugotovili, da so bile spremenjene številke šasije vozila, da so registrske tablice in listine za osebno vozilo ponarejene, prav tako pa je bila ponarejena identifikacijska nalepka motornega vozila. V nadaljevanju so policisti ugotovili še, da je bilo vozilo pred tem ukradeno v Franciji in da je poljski voznik prevažal osebno vozilo na Poljsko.

Zoper poljskega voznika bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Včeraj ob 18.45 so policisti prejeli obvestilo o nesreči pri vstopu v potok Sušec blizu vasi Srpenica, kjer se je pri soteskanju poškodovala 28-letna državljanka Nemčije. Nemka je skupaj s prijateljico prek ene od gospodarskih družb v Zgornjem Posočju, ki se ukvarja z različnimi športnimi in drugimi aktivnostmi na vodi, odpravila na soteskanje. Skupaj z vodičem so se z makadamskega parkirišča (levo od vstopa Srpenica II) odpravili na izhodišče soteskanja. Še pred začetkom soteskanja po potoku Sušec je 28-letnici okoli 17.45 ure spodrsnilo, zaradi česar je padla in si poškodovala koleno. Na kraju so posredovali gorski reševalci in poškodovanki na kraju nudili prvo pomoč. Nato pa so jo z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

V prometni nesreči na Ajdovskem poškodovana 64-letna peška

Včeraj okoli 19. ure se je v Ajdovščini zgodila prometna nesreča, kjer je voznica osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji zadela peško. Po sedaj zbranih podatkih je 21-letna voznica z osebnim vozilom peljala vzvratno (po ulici Cesta IX. korpusa). V tem času je po cesti ob desnem robu ceste hodila 64-letna peška, ki jo je mlajša voznica spregledala in jo z levim zadnjim delom avtomobila zadela. Peška je padla in si predvidoma zlomila gleženj. Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper 21-letno povzročiteljico prometne nesreče ustrezno ukrepali.


Najbolj brano