Udaril bivšo ženo in grozil, da bo ubil hčerki

Koprski policisti so posredovali na delovnem mestu oškodovanke v Kopru, kjer ji je 40-letni bivši mož grozil in jo udaril. Prav tako je grozil, da bo šel na njen naslov, kjer bo ubil njuni hčerki. Policisti bodo zoper 40-letnika napisali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, izrekli pa so mu tudi prepoved približevanja.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Grozil mami in jo poškodoval

V Luciji je 52-letnik grozil svoji mami ter jo pri tem odrinil in laže poškodoval. Policisti ga bodo kazensko ovadili zaradi grožnje in povzročitve lahke telesne poškodbe.

Trčil v kombi in udaril voznika

Na cesti Lucija proti Maliji je včeraj neznani voznik avtomobila trčil v zadnji del kombija, ki ga je vozil 65-letnik. Po nesreči sta se oba ustavila, neznani voznik pa je stopil do voznika kombija, ga ogovoril in udaril v obraz ter ga pri tem laže poškodoval.

Ukradli treking kolo

V Izoli so iz skupnih prostorov bloka ukradli treking kolo znamke giant roam, temno sive barve. Lastnik ima za 450 evrov škode.

Preplezal ograjo balkona in skušal vlomiti

V Izoli je neznani storilec v pritličju bloka preplezal ograjo balkona in z neznanim orodjem poskusil vlomiti balkonska vrata. Od dejanja je storilec odstopil.

Pokazal ponarejeno listino

Pri vstopu v državo na Mejnem prehodu Starod so policisti pri kontroli dokumentov 28-letnega Hrvata ugotovili, da ima pri sebi ponarejeno CMR listino. Zasegli so jo, zoper Hrvata bodo napisali kazensko ovadbo zaradi ponarejanja listin. Prav tako vozniku niso dovolili vstopa v Slovenijo.

Čeh s teleskopsko palico in kovinskim bokserjem

Policisti so na Mejnem prehodu Jelšane v vozilu 41-letnega Čeha našli ter zasegli teleskopsko palico in kovinski bokser. V skladu z zakonom o orožju so zoper tujca uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Francozu zasegli konopljo

Policisti so na Mejnem prehodu Starod pri izstopu iz države pri 32-letnem Francozu našli in zasegli manjšo količino konoplje. Zoper tujca so uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

Verižno trčenje zaradi prekratke razdalje

Pred krožiščem v Strunjanu se je včeraj malo pred 14.30 pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih pet vozil. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil 28-letni voznik avtomobila, ki je trčil v zadnje vozilo v koloni. Posledično je to vozilo trčilo v predzadnje, predzadnje v drugo in drugo v prvo vozilo v koloni. Policisti so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V nesreči ni bil nihče poškodovan, promet pa je bil oviran do 15.42. Povzročitelju bodo policisti izdali plačilni nalog.

Pijan in brez izpita

Policisti so v Spodnjih Škofijah ustavili 43-letnega voznika avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega bodo napisali obdolžilni predlog.

Brez izpita in ni uporabljal tahografa

Policisti na Mejnem prehodu Jelšane so sinoči pri kontroli 50-letnega voznika tovornega vozila ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja in da med vožnjo ni uporabljal tahografa. Policisti so tovorno vozilo zasegli, zoper voznika bodo napisali obdolžilni nalog, zaradi neuporabe tahografa pa so mu izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti obravnavali tri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Dva Pakistanca bodo danes vrnili hrvaškim varnostnim organom, enega Afganistanca pa italijanskim.


Najbolj brano