Niti prometni znaki niso varni pred tatovi

Na gradbišču pri Podpeči so včeraj neznanci ukradli šest prometnih znakov, sporočajo s koprske policijske uprave.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V Rodiku je včeraj nekdo iz lope ukradel motokros, modre barve, znamke yamaha 250, in čelado. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.

Vlomilec v lucijskem kampu

V Luciji pa je nekdo vlomil v kamp prikolico, jo poškodoval, odnesel pa ni ničesar.

77-letnik z avtomobil zbil pešca na prehodu za pešce

Včeraj, ob 14.50, je 77-letni voznik osebnega avtomobila v Kopru na prehodu za pešce trčil v 20-letnega pešca. Pešec se je pri tem laže poškodoval, vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Razpečeval pred trgovino na Vanganelski cesti

Včeraj, ob 22. uri, je policiste poklical občan in prijavil, da v Kopru, na Vanganelski cesti, nekdo pred trgovino nekaj sumljivega počne. Policisti so odšli na kraj, opazili moškega, ki pa je pobegnil. Prijeli so ga na Šmarski cesti in ugotovili identiteto 20-letnika iz okolice Kopra. Pri sebi je imel še dobrih 80 gramov rjavo zelenih posušenih rastlinskih delcev, mlinček in tehtnico. V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je pred trgovino na Vanganelski cesti skuter, s katerim je osumljeni pred pobegom padel. Skuter nima vidne številke šasije. Po opravljenih vseh policijskih postopkih mu sledi kazenska ovadba.

Na solkanski obvoznici trčila tovorno vozilo in avtomobil

Danes, ob 8.12, so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči, ki se je zgodila na solkanski obvoznici, in v kateri sta trčila tovorno in osebno vozilo. Poleg policistov so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Po prvih podatkih je voznik tovornega avtomobila peljal po prednostni cesti iz smeri Nove Gorice proti Solkanu, voznica avtomobila (povzročiteljica) pa je vozila po neprednostni cesti iz smeri Ulice Rada Simonitija in prevozila stop znak (na semaforju je utripala oranžna luč). Predvidoma lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti ji bodo izdali plačilni nalog.

Z dvema promiloma alkohola za volanom

Včeraj, ob 21.45, so policisti v Bukovici ustavili voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal, da je bil voznik krepko pod vplivom alkohola, in sicer napihal je 0.97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano