Truplo naj bi bilo tam že več časa

V soboto so na Kostanjevici našli truplo, ki naj bi tam bilo že več časa. Šlo naj bi za razpadajoče žensko truplo. Identiteta pokojne še ni uradno potrjena, nihče od svojcev menda ni prijavil, da pogreša pokojno. Po prvih ugotovitvah na truplu niso našli znakov nasilja.

 Foto: STA
Foto: STA

KOSTANJEVICA > Sprehajalec je minulo soboto okoli 14. ure na Kostanjevici nad Novo Gorico naletel na razpadajoče truplo. O najdbi neidentificiranega trupla so novogoriški policisti takoj obvestili preiskovalno sodnico novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo. Prišel je tudi mrliški oglednik, ki je med pregledom potrdil, da gre za žensko truplo. Pokojna naj bi po prvih ugotovitvah umrla pred več tedni, nihče od svojcev pa naj ne bi prijavil, da jo pogreša. Na ženskem truplu niso našli znakov nasilja.

Da bi ugotovili in dokončno potrdili identiteto pokojnice, je preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino, ki naj bi pokazala tudi natančen vzrok njene smrti. “Kriminalistična preiskava v tem trenutku še vedno poteka, predvsem z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine smrti pokojne ženske. Drugih podrobnosti v zvezi s kriminalistično preiskavo v tej fazi preiskave širši javnosti za zdaj ne moremo posredovati,” je povedal Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave. Več informacij bo znanih po zaključku preiskave, po neuradnih podatkih naj bi na Kostanjevici umrla 62-letna domačinka.


Najbolj brano