Trčila v krožišču

Včeraj ob 13.40 se je zgodila prometna nesreča v Šempetri pri Gorici, v kateri sta bila udeležena kombi in osebno vozilo. Do bočnega trčenja med voziloma je prišlo v krožnem križišču, kjer je 49-letni voznik kombija trčil v bok avtomobila, ki ga je vozila 35-letna voznica.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Po trčenju sta oba voznica zapeljala iz krožnega križišča v smeri ulice Polje, v prometni nesreči se nihče ni poškodoval. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška je bil 49-letnemu vozniku izdan plačilni nalog.

Prekratka varnostna razdalja

Včeraj ob 18.49 so policisti obravnavali prometno nesrečo v Ajdovščini zaradi prekratke varnostne razdalje, v kateri so bili udeleženi trije vozniki avtomobilov. Nihče od udeležencev se ni poškodoval, nastala je materialna škoda. Na kraju so poleg policistov pomoč nudili gasilci GRC Ajdovščina. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Rezultat testa je bil pozitiven

Ponoči so policisti na območju naselja Kamno ustavili voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prometna nesreča na območju Travnika

Včeraj ob 15.16 je bila policija obveščena o prometni nesreči na območju naselja Travnik, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 56-letni voznik tovornega vozila vozil po glavni cesti iz Idrije proti Tolminu. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je v nasprotni smeri pripeljal 43-letni voznik avtomobila. Med srečevanjem je prišlo do oplaženja med vozili zaradi zoženega vozišča. Primer so policisti zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Kradel v trgovini

Včeraj popoldne so policisti obravnavali tatvino prodajnih izdelkov v eni od trgovin večjega nakupovalnega centra na Goriškem. Ugotovljeno je bilo, da je moški v torek, okoli 15. ure, s prodajnih polic o ukradel nekaj izdelkov in zapustil trgovino. S tem je gospodarski družbi povzročil za 47 evrov škode. Policisti bodo 44-letnega osumljenca navedenega kaznivega dejanja kazensko ovadili.

Nedovoljeno prestopili mejo

Na območju koprske policijske uprave so policisti od četrtka, od 7. ure, do petka, do 7. ure, obravnavali 22 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 12 oseb so obravnavali na policijski postaji Ilirska Bistrica, osem oseb na policijski postaji Koper in dve osebi na policijski postaji Kozina. Deset jih je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili oziroma bodo odpeljani v azilni dom, 12 oseb pa bo danes vrnjenih na Hrvaško. Sedem obravnavanih oseb je državljanov Pakistana, šest Iraka, šest Sirije ter tri Alžirije.


Najbolj brano