Trčil v prometni znak in še v lesena drogova

Včeraj, okoli 22.10, se je na cesti Želin-Cerkno zgodila prometna nesreča, ki se k sreči ni končala s hujšimi posledicami.

 Foto: FB  PU Koper
Foto: FB PU Koper

CERKNO, AJDOVŠČINA > 21-letni voznik avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Želina proti naselju Cerkno. Ko je pripeljal iz levega ovinka na ravnino, ni vozil po desnem smernem vozišču, ampak je zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče, preko vozišča in na bližnji travnik, kjer je najprej trčil v železni drog prometne signalizacije, nato pa še v dva lesena drogova za telekomunikacije. Po travnati površini se je nato peljal še nekaj deset metrov in na koncu z vozilom obstal na travniku tik pod voziščem. V prometni nesreči mlajši voznik ni bil poškodovan, prav tako so policisti ugotovili, da ni vozil pod vplivom alkohola. Na vozilu je nastala materialna škoda. Pomoč na kraju prometne nesreče so nudili gasilci PGD Idrija in Cerkno. Povzročitelju nesreče so izdali plačilni nalog.

Skušal se je izogniti srni in se prevrnil

V soboto, nekaj minut pred 23. uro, se je zgodila še ena prometna nesreča, ki se k sreči ni končala s hujšimi posledicami. Policisti Policijske postaje Ajdovščina so z ogledom kraja nesreče, ki se je zgodila v Budanjah, in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik avtomobila okoli 22.50 uri vozil po lokalni cesti v naselju Budanje v smeri proti Logu. Med vožnjo mu je pred osebno vozilo pritekla srna in jo skušal obvoziti, pri tem pa je izgubil nadzor nad vozilom. Kmalu zatem se je vozilo bočno zaletelo v travnato bankino, pri čemer se je osebni avtomobil prevrnil na bok na cestišče, po katerem je osebni avtomobil drsel ter nato zadel v robnik, pri čemer pa je osebni avtomobil prevrnilo nazaj na kolesa. Na vozilu je nastala materialna škoda, sopotnica v vozilu je kasneje zaradi bolečin poiskala ustrezno zdravniško pomoč. Vozniku avtomobila bodo policisti izdali plačilni nalog.


Najbolj brano