Domačin je umrl pod traktorjem

S traktorjem se je odpravil v vinograd, vrnil pa se ni več. 70-letnega domačina iz Brij so svojci pogrešali v torek pozno zvečer, ga začeli iskati in ga našli mrtvega pod traktorjem v vinogradu. Njegovo truplo so v noči na sredo izpod traktorja rešili ajdovski gasilci. Policisti so tujo krivdo izključili.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

BRJE > Nesreča se je verjetno zgodila v torek v poznih popoldanskih ali zgodnjih večernih urah. 70-letni domačin iz Brij se je s traktorjem odpravil v svoj vinograd, da bi opravil nujno delo. Po priključku sodeč je v vinogradu škropil trte, glede na položaj traktorja pa naj bi zaključeval z delom. Po podatkih policije se je nesreča zgodila ob zadnji vrsti trt na koncu vinograda.

Zaradi nagnjenega terena se je nesrečni domačin s traktorjem očitno prevrnil in ker traktor ni bil opremljen z lokom ali kabino, padel podenj. Žal ni imel take sreče, da bi padel stran od traktorja, ampak je obležal pod njim. Traktor ga je stisnil čez prsni koš.

Njegovi svojci takrat sploh še niso slutili, kaj se z domačinom dogaja, ampak so ga še nekaj časa čakali, da se bo vrnil domov. Po informacijah, ki so danes krožile po Brjah in okolici, naj bi svojci mislili, da je opravil delo v vinogradu in šel k prijatelju gledat polfinalno nogometno tekmo med Francijo in Belgijo. Šele ko je postalo res pozno in ga še vedno ni bilo domov, so ga začeli iskati.

Menda naj bi ga svojci našli v vinogradu, žal pa mu niso mogli več pomagati. Na pomoč so poklicali reševalce in policiste. Tudi reševalci so lahko le ugotovili, da je zaradi hudih poškodb prsnega koša pod traktorjem umrl. Ajdovski poklicni gasilci so traktor dvignili in truplo predali komunalni službi. Ajdovski zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti so ugotovili, da je šlo za nesrečo in so tujo krivdo izključili ter primer zaključili s poročilom tožilstvu.


Najbolj brano