Traktor je domačina pokopal pod seboj

Sredi prvega dne novega tedna je domačine iz Branika pretresla tragedija. V domačem vinogradu se je s traktorjem prevrnil komaj 30-letni domačin in utrpel tako hude poškodbe, da mu niso mogli več pomagati.

Gasilci so traktor dvignili iz jarka in ga postavili nazaj na kolesa.  Foto: GENG
Gasilci so traktor dvignili iz jarka in ga postavili nazaj na kolesa.  Foto: GENG

BRANIK > Tragična nesreča se je zgodila včeraj kmalu po poldnevu v vinogradu družine iz Branika, približno sto metrov severno od ceste med Branikom in Steskami. S traktorjem znamke IMT je takrat v vinogradu opravljal dela 30-letni domačin.

Kaj natančno se je zgodilo, so policisti in kriminalisti včeraj še ugotavljali, po prvih ugotovitvah pa naj bi mladenič med vožnjo s traktorjem zapeljal preveč na rob terase, zaradi česar se je traktor nagnil in se z voznikom vred prevrnil po strmi brežini. Traktor se je s kolesi navzgor ustavil v jarku pod teraso, nesrečni Braničan pa naj bi obležal pod njim.

Med prevračanjem naj bi padel pod traktor, ki ga je stisnil pod seboj. Mladeniču naj bi na pomoč naprej priskočili svojci, na kraj nesreče pa so kmalu prihiteli novogoriški reševalci in poklicni gasilci. A so bili žal vsi nemočni, saj je dežurni zdravnik lahko le potrdil smrt. Po neuradnih podatkih naj bi domačin utrpel hude poškodbe prsnega koša.

Ko so odpeljali truplo nesrečnega 30-letnega Braničana, so gasilci traktor obrnili na kolesa. Policisti in kriminalisti so včeraj popoldne še opravljali ogled kraja nesreče, prizorišče si je ogledal tudi dežurni preiskovalni sodnik.


Najbolj brano