Tovor naložili kot na voz

Enega so odkrili policisti, na drugega pa jih je opozoril voznik. Tovornjakarja z nihajočim visokim tovorom so ustavili v predoru Kastelec, voznika manjšega tovornjaka s skoraj petimi tonami presežne teže pa na mejnem prehodu Jelšane.

Tehtnica na mejnem prehodu Jelšane je pokazala skoraj 4,5 tone 
prekoračeno težo tovora (fotografija je simbolična). Foto: Danijel Cek
Tehtnica na mejnem prehodu Jelšane je pokazala skoraj 4,5 tone prekoračeno težo tovora (fotografija je simbolična). Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > V torek popoldne je voznik z avtoceste pri Kozini med vožnjo proti Kopru poklical policiste in jim povedal, da se visok tovor na ukrajinskem tovornjaku, za katerim je vozil, nevarno premika. Policisti so na avtocesto takoj poslali bližnjo patruljo, ki je tovornjak dohitela v predoru Kastelec in ga ustavila. Ugotovili so, da se je tovor na prikolici res nevarno premikal, zato so ukrajinskega voznika kaznovali zaradi nepravilno zavarovanega tovora.

Še večji optimist, da bo prišel do cilja, ne da bi ga odkrili, je bil voznik manjšega tovornjaka, ki se je s hrvaške strani včeraj dopoldne pripeljal na mejni prehod Jelšane. Ker je bil tovornjak skoraj na tleh in je bilo več kot očitno, da je preobremenjen, ga je policist pospremil na tehtanje.

Tehtnica je pokazala, da je voznik na tovornjak naložil kar 4460 kilogramov preveč oziroma da je prekoračil dovoljeno težo tovora za kar 27 odstotkov. Tovornjak so izločili iz prometa in voznika kaznovali s kaznijo v višini 800 evrov.


Najbolj brano