Tekoča litina opekla delavca

V ponedeljek zgodaj zjutraj se je v livarni v Cerknem zgodila delovna nesreča, v kateri se je poškodoval 28-letni delavec. Tekoča litina, ki ga je opekla, je najprej pljusknila na viličarja, ki je zagorel. Policisti so o delovni nesreči obvestili tudi delovno inšpekcijo. Včeraj zjutraj pa se je v gozdu v okolici gozda poškodoval 27-letni gozdar.

 Foto: STA
Foto: STA

CERKNO, AJDOVŠČINA > V livarno podjetja Eta so v ponedeljek zgodaj zjutraj, še pred peto uro, hiteli domači prostovoljni gasilci in idrijski policisti. Ti so ugotovili, da je ponoči na eni od peči v livarni prišlo do napake na električni napeljavi, ki so jo zaposleni poskušali odpraviti. Zaradi ohlajanja peči in litine v njej so zaposleni pod peč pripeljali viličarja s posodo, da bi vanjo zlili litino. Pri tem je kos že strjene litine padel v posodo pod pečjo, tekoča litina pa je pljusknila po viličarju in bližnji okolici.

Zaradi razlite litine je zagorelo na viličarju, požar so pogasili gasilci PGD Cerkno. Litina pa je pljusknila tudi na 28-letnega delavca, ki je takrat stal približno pet metrov od viličarja. Opekla ga je po obeh gležnjih. Oskrbeli so ga v idrijskem zdravstvenem domu.

Policisti so o jutranjem dogodku obvestili tudi preiskovalnega sodnika, državno tožilko in delovno inšpekcijo. Ko bodo zbrali vse podatke o okoliščinah, bodo na tožilstvo poslali poročilo.

V enem od ajdovskih podjetij se je v ponedeljek dopoldne, nekaj minut pred 10. uro, poškodoval 45-letni delavec iz Bolgarije. Med menjavo folije v stroju mu je desno roko stisnilo med vrteča valja in mu jo poškodovalo. Ajdovski policisti, ki so o nesreči obvestili pravosodne organe in inšpekcijsko službo, so včeraj še zbirali dodatna obvestila o nesreči.

Včeraj zjutraj pa se je v gozdu v okolici Godoviča med sečnjo poškodoval 27-letni gozdar. Z motorno žago je žagal veje podrtega drevesa, med delom pa mu je motorno žago odbilo v glavo. Na srečo je utrpel manjšo poškodbo glave. Gozdarja so oskrbeli idrijski reševalci in ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo že izključili.


Najbolj brano