Tatovi so garali

Dobro sta ali so se morali v četrtek potruditi tatovi, da so prišli do plena. V vasi Vrbovo na Bistriškem so najprej iz hiše odnesli 1,5 metra visoko ognjevarno omaro, za hišo ukradli še prikolico, sef naložili nanjo in jo ročno odvlekli 500 metrov do struge Reke, kjer so omaro odprli. Ukradli so zlatnino, denar, puško in pištolo.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

VRBOVO > V četrtek je v vasi Vrbovo nedaleč od Ilirske Bistrice prišla domov žena in v hiši zagledala pravo razdejanje. Medtem ko stanovalcev ni bilo doma, so neznani vlomilci vstopili v hišo in z zidu odstranili ognjevarno kovinsko omaro. Žena je takoj poklicala moža, nato pa še policiste.

Ti so skupaj z zakoncema ugotovili, da jim je zmanjkala 1,5 metra visoka kovinska omara oziroma sef, v katerem sta imela shranjeno nekaj denarja, vso zlatnino, mož pa še puško in pištolo znamke crvena zastava ter naboje za obe orožji. Tatovi so omaro odvlekli iz hiše, za hišo našli avtomobilsko prikolico, jo prav tako ukradli, omaro naložili nanjo in prikolico z omaro nato kar ročno odvlekli čez travnik do približno 500 metrov oddaljene struge reke Reke.

Tam so našli zavetje v majhnem gozdičku, kovinsko omaro na silo odprli in iz nje ukradli denar, zlatnino, orožje in strelivo. Domačini in policisti so prazno omaro skupaj s prikolico našli v tem gozdičku. Policisti in kriminalisti so na kraju pobrali sledi, po katerih bodo skušali odkriti storilce.


Najbolj brano