Tat se je odpeljal s pošto

V ponedeljek dopoldne je neznani tat očitno prežal na poštarja, ki je raznašal pošiljke, izkoristil trenutek nepazljivosti, se usedel na njegov moped, in odpeljal. Na Pošti Slovenije so potrdili, da je neznanec z mopedom odpeljal tudi nekaj pošiljk, kakšnih, pa niso povedali.

V upravi pošte odgovarjajo, da morajo poštarji varovati mopede 
pred krajo, če bi jih poštarji zaklepali vsakič, ko se za nekaj 
korakov oddaljijo od njih,  bi verjetno raznesli zelo malo pošte. Foto: Leo Caharija
V upravi pošte odgovarjajo, da morajo poštarji varovati mopede pred krajo, če bi jih poštarji zaklepali vsakič, ko se za nekaj korakov oddaljijo od njih, bi verjetno raznesli zelo malo pošte. Foto: Leo Caharija

KOPER > Zgodilo se je v ponedeljek dopoldne v Kopru, kjer je poštar z belim skuterjem znamke piaggio ZIP 50 4T registrske oznake MB 6V R1 raznašal poštne pošiljke. Kot to običajno počnejo poštarji, je z mopedom ustavil, v kontaktni ključavnici pustil ključ in v bližini raznašal pošiljke. Medtem ga je očitno opazoval zmikavt, izkoristil trenutek, ko je bil poštar oddaljen od mopeda, se usedel nanj in odpeljal.

Na Pošti Slovenije niso odgovorili na vprašanja, kakšne in koliko pošiljk je bilo v treh poštarskih torbah na mopedu, potrdili so le, da je tat poleg skuterja ukradel tudi nekaj pisem in paketov. Na pošti sicer poudarjajo, da morajo vsi njihovi poštarji uporabljati službena vozila kot dobri gospodarji, kar pomeni, da bi jih morali varovati pred poškodbami, uničenjem in krajo. V zadnjih treh letih je Pošta ostala brez dveh skuterjev.


Najbolj brano