Tat je odnesel oblačila in kovček

Včeraj je nekdo vlomil v stanovanje v Izoli. Lastniku je odnesel oblačila in kovček samsonite, vreden 300 evrov.

 Foto: www.BilderBox.com
Foto: www.BilderBox.com

PRIMORSKA > V soboto je nekdo v Postojni vlomil v kotlovnico v hiši in ukradel udarno kladivo znamke iskra v kovčku, večje udarno kladivo znamke black&decker in veliko kotno brusilko znamke makita. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Vlomilci na delu

V Planini je nekdo v soboto vlomil v parkiran avto in ukradel dve denarnici. Vlomili so tudi v hišo v Pivki. Pri vlomu so povzročili za 1500 evrov škode, lastnikom pa so odnesli tudi za 3500 evrov zlatnine. V Postojni je v soboto nekdo vlomil v hišo, jo premetal in ukradel gotovino in zlatnino. Lastnik je oškodovan za 1900 evrov.

Kolo je izginilo

V nedeljo je v Kopru nekdo izpred trgovine ukradel žensko kolo, znamke mathitech, črne barve, vredno 500 evrov.

Čez mejo s konopljinim oljem

V nedeljo popoldne so policisti na mejnem prehodu Starod 27-letnemu državljanu Francije zasegli konopljino olje. Izveden je bil hitri postopek z odločbo.

Izsilil prednost

Danes, nekaj minut po 7. uri zjutraj, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju Vrtojbe, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 42-letni voznik tovornega avtomobila vozil iz Šempetra pri Gorici proti Mirnu. Med vožnjo je zavijal levo in izsilil prednost 32-letni voznici avtomobila, ki je pravilno pripeljala v nasprotni smeri. V prometni nesreči se je voznica lažje poškodovala in so jo reševalci NMP ZD Nova Gorica po nudeni prvi pomoči na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom in reševalcem so na kraju nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti so 42-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Trčili pred semaforjem

Danes ob 5.49 je bila policija obveščena o prometni nesreči blizu Srednje Kanomlje. Ugotovljeno je bilo, da je 59-letni voznik avtomobila vozil iz Srednje Kanomlje proti Spodnji Idriji. Na delovišču, kjer je promet urejen izmenično s semaforjem, sta bili v tem času ustavljeni dve vozili. 59-letni voznik, ki je pripeljal za omenjenimi vozili, je opazil, da na semaforju gori zelena luč in želel vozili obvoziti. V tistem trenutku pa je 49-letna voznica, ki je bila kot prva voznica pred semaforjem, z vozilom speljala in zavila levo, tako da je med njunimi vozili prišlo do trčenja. Na srečo se nihče od udeležencev prometne nesreče ni poškodoval. Pomoč idrijskim policistom na kraju so nudili gasilci PGD Idrija. Povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Predrl pnevmatike

Včeraj so policisti obravnavali poškodovanje parkiranega avtomobila pred stanovanjskim blokom na območju Nove Gorice. Ugotovljeno je bilo, da je nepridiprav z neznanim predmetom predrl vse štiri pnevmatike avtomobila in s tem lastniku povzročil za približno 300 evrov škode. Oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o primeru s pisnimi poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano