Streho italijanskega avtobusa je olupilo kot pomarančo

Mislil je, da bo šlo skozi, pa se je vožnja z avtobusom pod železniškim nadvozom v Solkanu v torek ustavila bolj na trdo. Prednji del avtobusa je še zapeljal v podvoz, sredinski del strehe pa je olupilo kot pomarančo. V nezgodi sta se dve potnici poškodovali, policisti bodo voznika ovadili.

Italijanski  voznik je  očitno  napačno ocenil višino  in  z avtobusom  zapeljal pod  železniški   nadvoz.  Foto: GENG
Italijanski voznik je očitno napačno ocenil višino in z avtobusom zapeljal pod železniški nadvoz.  Foto: GENG

SOLKAN > Nenavadna nesreča italijanskega avtobusa se je zgodila v torek ob petih popoldne. 62-letni voznik je čez nekdanji mejni prehod v Solkanu pripeljal iz Italije v Slovenijo. Od tam je vožnjo nadaljeval po Cesti IX. korpusa proti centru Solkana, pri tem pa je spregledal opozorilo o najvišji dovoljeni višini v podvozu ali pa je preprosto ocenil, da bo njegov avtobus kljub temu šel skozi.

Prednji del avtobusa je res uspel zapeljati skozi, nekoliko dvignjeni sredinski del pa je zadel v spodnji rob železniškega nadvoza, nakar je streho olupilo kot pomarančo. Avtobus se je zaradi tega sunkovito ustavil, kar za 26 potnikov, državljanov Italije, ni bilo nič kaj prijetno.

V neobičajni nesreči sta se laže poškodovali dve potnici v italijanskem avtobusu.

Dve potnici sta se ob nagli in nenadejani ustavitvi laže poškodovali, zato so ju novogoriški reševalci oskrbeli in kasneje odpeljali v bolnišnico v Gorico. Na kraju nesreče so poleg novogoriških reševalcev in policistov posredovali še novogoriški poklicni gasilci.

Novogoriški prometni policisti bodo v teh dneh zbrali in zapisali še vsa ugotovljena dejstva, nato pa 62-letnega voznika avtobusa kazensko ovadili zaradi ogrožanja posebnih vrst javnega prometa.


Najbolj brano