Spregledal kolesarja in trčil vanj

Včeraj ob 20. uri so policisti prejeli obvestilo, da je v Postojni nekdo povozil moškega, ki so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila pri zavijanju na levo spregledal 30-letnega kolesarja, ki mu je pravilno pripeljal nasproti. Kolesar je trčil v desni bok vozila in padel, voznik pa ga je še zadel z desnim kolesom avtomobila. Kolesar ima hujše poškodbe (odprt zlom roke), povzročitelju sledi kazenska ovadba.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V Luciji je nekdo državljanoma Nemčije ukradel dve zaklenjeni kolesi, in sicer moško 29-colsko polno vzmeteno gorsko kolo znamke radon, tip skeen, črne barve z napisi rdeče barve in žensko 26-colsko gorsko kolo znamke specialized, bele barve z oranžnimi vzorci. Skupaj sta kolesi vredni 4100 evrov.

Napihal dva promila

Včeraj ob 17.40 so v Luciji policisti ustavili 43-letnega voznika mopeda. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,03 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali, sledi mu obdolžilni predlog.

Vlomilec v koprskem lokalu

Nekdo je ponoči vlomil v koprski lokal. Ukradel je gotovino, ki je bila v kuvertah, in denarnice z blagajniškim minimumom.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali sedem ilegalnih migrantov, in sicer pri Črnotičah tri državljane Bangladeša in enega državljana Indije, pri Podgorju pa tri državljane Maroka.

Z avtomobilom končala na strehi

Včeraj se je okoli 10.30 na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom na Volarski ravnini zgodila prometna nesreča, v kateri je bila udeležena tuja voznica osebnega avtomobila. 29-letna voznica je vozila po glavni cesti iz Kobarida proti Tolminu. Ko je pripeljala na ravni cel ceste, je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča s prednjim delom vozila trčila v zaščitno ograjo. Njeno vozilo je odbilo na nasprotni vozni pas, kjer je obrnjeno na streho tudi obstalo. Poleg tolminskih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so predvidoma lažje poškodovano osebo prepeljali v tolminski zdravstveni dom.

Pijan za volanom zakrivil nesrečo

Tolminski policisti so včeraj okoli 22. ure obravnavali še eno prometno nesrečo, ki se je zgodila v semaforiziranem križišču v Tolminu. Po prvih zbranih ugotovitvah je voznik avtomobila pripeljal iz smeri Kobarida po Ulici padlih borcev v Tolmin in v omenjenem križišču zavijal levo v smeri Zatolmina. Pri tem je izsilil prednost drugemu vozniku avtomobila, ki je z vozilom v križišču pripeljal v nasprotni smeri in vozil naravnost. V prometni nesreči se je povzročitelj predvidoma laže poškodoval, na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. V nadaljevanju postopka so ga policisti preizkusili z alkotestom in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola. Vozniku so odredili še strokovni pregled v ZD Tolmin. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper povzročitelja prometne nesreče podali ustrezen ukrep.


Najbolj brano