Specializiral se je za ženske in avtomobile

Novomeški kriminalisti so pred dnevi zaradi goljufij aretirali 34-letnega osumljenca, ki se je specializiral za ženske in avtomobile. Končal je v priporu, policisti pa pozivajo morebitne oškodovance, naj se oglasijo.

Osumljeni goljuf se je z več ženskami zapletel v navidezno 
ljubezensko razmerje, ko pa jih je obral, je izginil. Foto: sta
Osumljeni goljuf se je z več ženskami zapletel v navidezno ljubezensko razmerje, ko pa jih je obral, je izginil. Foto: sta

NOVO MESTO > Osumljeni 34-letni moški z območja Posavja naj bi imel na vesti več kaznivih dejanj goljufije. Preiskovalna sodnica je zoper njega odredila pripor. Kriminalisti so ga v preteklosti že obravnavali zaradi istovrstnih kaznivih dejanj, bil je že pravnomočno obsojen na večletno zaporno kazen. Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec lani na območju Posavja, Dolenjske, Suhe Krajine in Ljubljane ogoljufal več ljudi. Oškodovancem je lažno obljubljal dobavo osebnih avtomobilov po znatno nižji ceni od tržne. Ko so mu izročili predplačilo v gotovini, v posameznem primeru po več tisoč evrov, pa si je denar prilastil in z oškodovanci prekinil stike.

V več primerih je prek družbenega omrežja navezal stik z ženskami, katerim se je predstavljal pod različnimi lažnimi imeni. Z njimi se je tudi srečal, se z njimi zapletel v ljubezenski odnos in si z različnimi lažmi in pretvezami od njih izposojal denar, ki ga ni nameraval vrniti. Žrtve so osumljencu izročale prihranke, si izposojale denar od znancev in celo najele kredit. Ko je od njih dobil denar, je z njimi prekinil vse stike. Oškodovanki, ki je posumila, da jo je ogoljufal, je grozil, da ga ne bi prijavila policiji.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je osumljeni ogoljufal tudi več prodajaln z avtomobilskimi deli, kjer se je dogovoril za odlog plačila, po dobavi pa blaga ni plačal.

Osumljenec si je s kaznivimi dejanji nabral najmanj 70.000 evrov. Kriminalisti s preiskavo nadaljujejo, saj ocenjujejo, da je bilo žrtev bistveno več, vendar oškodovanci goljufij niso naznanili organom pregona. Morebitne oškodovance 34-letnega goljufa pozivajo, naj to prijavijo na najbližji policijski postaji.


Najbolj brano