Skuter izginil v noč

Sinoči je nekdo v Kopru, na kolesarski stezi ob Škocjanskem zatoku, ukradel črn skuter piaggio zip, registrskih številk KP5K-H7, vreden 700 evrov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Včeraj malo pred poldnevom je bila prometna nesreča na cesti proti Ankaranu. Povzročila jo je 61-letna voznica osebnega avtomobila iz Celja, ki je pri križišču za Sv. Katarino zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v nasproti vozeči kombi, ki ga je vozil 55-letnik iz okolice Kopra. Po trčenju je avto povzročiteljice zaneslo še v 18-letnega voznika mopeda iz Ankarana, ki se je pri padcu laže poškodoval. Povzročiteljici sledi plačilni nalog, naknadno pa bodo policisti izdali plačilni nalog tudi vozniku mopeda zaradi poteka veljavnosti prometnega dovoljenja.

Bežal pred policisti

Policisti so v nedeljo ob 16.15 med izvajanjem kontrole cestnega prometa na lokalni cesti Dobrovo-Vipolže ustavljali voznika avtomobila znamke peugeot, ki se na predpisan znak policista ni ustavil. Voznik je sicer ob približevanju policistu zmanjšal hitrost in nato z vozilom zapeljal desno v smeri vasi Ceglo. Prometni policisti so zapeljali za pobeglim voznikom in ga dohiteli po približno stotih metrih izven naselja Vipolže.

Pobegli voznik je nato zapeljal z vozišča na travnato površino, kjer je izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo. Takoj zatem je voznik izstopil iz vozila in peš zbežal proti vinogradom. Policisti so ga kmalu zatem dohiteli, v nadaljevanju postopka pa so morali zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov uporabiti prisilna sredstva. Ugotovljeno je bilo, da gre za 43-letnega voznika avtomobila z območja Upravne enote Nova Gorica. V postopku je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom in rezultat je pokazal 0,87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega zaradi več hujših kršitev prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ukradli so drva

Domačin s Krasa je policistom sporočil, da mu je nekdo ukradel drva. Policisti so na kraju ugotovili, da je nekdo dejansko požagal več hrastovih dreves in jih v zadnjem tednu nažagal na manjše kose, poleg tega je požagal tudi štirinajst akacijevih dreves in jih odpeljal. Škode je za približno 800 evrov. Policisti so sprejeli kazensko ovadbo na zapisnik, sledi zbiranje obvestil.

Ob zlatnino

V Škocjanu je nekdo vlomil v hišo in jo premetal, nato pa po besedah lastnika odnesel nekaj kosov zlatnine.

14-letnik na cross motorju brez izpita

Včeraj popoldne so na stari cesti Kozina-Divača, pri odcepu za Rodik, policisti ustavili mladoletnika iz Kozine na 250-kubičnem cross motorju. 14-letni mladenič nima vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Omamljena za volanom

Policisti na mejnem prehodu Jelšane so imeli sinoči v postopku 38-letno voznico avtomobila, državljanko Hrvaške. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola je opravila preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,00. Hitri test za drogo pa je pokazal prisotnost psihoaktivnih zdravil. Strokovni pregled je odklonila. V vozilu so našli več tablet, ki sodijo v skupino zdravil, ki vsebujejo prepovedano drogo, vendar voznica ni imela pri sebi zdravniškega potrdila. Obravnavali jo bodo bo zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa. Postopek glede posedovanja tablet bodo izvedli glede na to, če bo dejansko dostavila zdravniško potrdilo.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so od ponedeljka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 22 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Bistriški policisti so jih obravnavali devet, sežanski sedem, piranski štiri, kozinski policisti pa so obravnavali dve osebe. Postopki še potekajo.

Zaradi suma kaznivega dejanja so obravnavali Slovenca, ki je s taksi vozilom prevažal štiri Sirce. Ob 11.42 so namreč policisti v Vrbovem ustavili taksi, ki ga je vozil 24-letni Domžalčan. V vozilu so bili štirje tujci brez dokumentov, državljani Sirije, ki so vstopili v taksi v Zabičah. Voznika so po zaslišanju izpustili, policijski postopki še potekajo.

Obravnavali so po pet Pakistancev in Irancev, po štiri Sirce in Turke ter po dva Alžirca in Eritrejca.

Peška se je poškodovala

Danes ob 10.48 so policiste obvestili o prometni nesreči v Ajdovščini, v kateri se je 29-letna peška predvidoma poškodovala. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da je nesrečo povzročil 57-letni voznik kombija, ki je na prehodu za pešce z vzvratnim ogledalom vozila v roko zadel omenjeno peško, ki je padla. Po nezgodi se je voznik ustavil, po krajšem pogovoru s peško pa je s kraja odpeljal naprej, ne da bi oškodovanki nudil ustrezne podatke oziroma obvestil policijo. 29-letni peški so kasneje zdravniško pomoč nudili v ajdovskem zdravstvenem domu. Policisti so kasneje voznika kombija izsledili, zaradi kršitve prometne zakonodaje mu bo izdan plačilni nalog.

Divjal po cesti

Policisti so včeraj, nekaj minut po 14. uri, na glavni cesti Solkan-Plave ustavili 32-etnega voznika avtomobila, ki je izven naselja Solkan, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, vozil 123 kilometrov na uro. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov pa čaka se srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Avtobus zavil na brežino

Policisti so včeraj okoli 15.1 ure obravnavali prometno nesrečo v naselju Dolnje Cerovo, v kateri sta bili udeležena avtomobil in avtobus. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 29-letni voznik avtobusa, na katerem so bili trije potniki, vozil iz Gornjega Cerovega proti naselju Vipolže. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je v nasprotni smeri pripeljala 52-letna voznica avtomobila, ki je vozila preveč po sredini vozišča in se ustavila. Voznik avtobusa se ni ustavil in je zavil v desno na nabrežino in poškodoval spodnji del avtobusa. Nihče od potnikov avtobusa se ni poškodoval. Prometni policisti v skladu z usmeritvami Državnega tožilstvo primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Ogroženje posebnih vrst javnega prometa. Prav tako so prometni policisti voznici avtomobila izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa.


Najbolj brano