S kros motorji in štirikolesniki so se vozili pod Slavnikom

Včeraj popoldne je policija prejela prijavo, da se pod Slavnikom vozijo s kros motorji in štirikolesniki. Policisti so pri Podgorju ustavili dva voznika, stara 17 in 18 let. Vozila sta motorno kolo znamke pitbike in štirikolesnik znamke yamaha v naravnem okolju. Izdana sta jima bila plačilni nalog oziroma obdolžilni predlog.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

PRIMORSKA > V Luciji je nekdo vlomil v avto in iz dveh denarnic ukradel gotovino.

Hitri test pozitiven na kokain

Včeraj popoldne so na Kozini ustavili voznika avtomobila, 27-letnega državljana BiH. Hitri test je bil pozitiven na kokain, voznik je odklonil strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

Čelno trčila na cesti med Kanalom in Desklami

Danes ob 9.28 je bila policija obveščena o prometni nesreči na glavni cesti med Kanalom in naseljem Deskle. Po sedaj zbranih podatkih je 39-letna voznica avtomobila vozila iz Kanala proti naselju Deskle. Med vožnjo je na ravnem delu vozišča zapeljala v levo in čelno trčila v osebno vozilo, s katerim se je iz nasprotne smeri pripeljal 61-letni voznik. V čelnem trčenju sta se oba udeleženca poškodovala in so ju kasneje reševalci NMP ZD Nova Gorica po nudeni oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Pomoč reševalcem in policistom na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva prometne nezgode zoper povzročiteljico nezgode podali ustrezen ukrep.

Pijan voznik bežal pred policisti

Včeraj pozno zvečer so policisti na območju Nove Gorice med kontrolo cestnega prometa na predpisan način ustavljali voznika avtomobila, ki pa znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval po Erjavčevi ulici. Prometni policisti so zapeljali za pobeglim voznikom in ga ustavljali s kratki zvočni signali s sireno in modrimi lučmi, vendar tega ni upošteval. Pobegli voznik je v križišču Bazoviške in Prvomajske ulice zavijal levo, pri tem pa zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom ter trčil v robnik in se kmalu ustavil zaradi poškodovanega platišča. Prometni policisti so mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,49 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi odgovornosti za storitev več prekrškov po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Stiskalnica mu je poškodovala prst

Včeraj, v zgodnjih večernih urah, so policiste O obvestili o delovni nezgodi na Ajdovskem. Po sedaj zbranih podatkih je 34-letnemu delavcu stiskalnica poškodoval prst na roki. Kasneje so predvidoma lažje poškodovanega delavca zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici in je bil po nudeni oskrbi odpuščen v domačo nego.

Skušal vlomiti v avto

Včeraj popoldne je bila policija obveščena, da je neznanec tekom vikenda skušal vlomiti v avto, ki je bil parkiran v Novi Gorici, a mu namera ni uspela. O kaznivem dejanju je policija obvestila pristojne pravosodne organe. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vozili so pijani

Včeraj, nekaj minut po 22. uri, so policisti na glavni cesti med Tolminom in Kobaridom, na Volarski ravnini, ustavili 43-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so prometni policisti včeraj ob 21.35 na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali 46-letnega voznika avtomobila in tudi njemu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj zvečer so v Portorožu ustavili 60-letnega voznika tovornega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,94 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vozilo so mu zasegli

Včeraj ob 22. uri je v Izoli avto trčil v prometni znak. Policisti so 36-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu tudi zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalno čez mejo

Policisti so na območju koprske policijske uprave v zadnjih 24 urah obravnavali 27 ilegalnih prehodov državne meje: pri Ilirski Bistrici državljana Pakistana, na Rakitovcu tri državljane Bangladeša, dva državljana Indije in državljana Irana, zatem pa še 13 državljanov Afganistana in državljana Irana ter dva državljana Kirgizistana.


Najbolj brano