S kleščami v stegno

Delavcu koprskega komunalnega podjetja so pri lupljenju električnega kabla včeraj zdrsnile klešče in se mu zapičile v nogo. Na Škofijah pa je gradbeni delavec padel z lestve in obležal brez zavesti.

Prva nesreča se je zgodila včeraj ob 10.20, ko so delavci sektorja 
javne razsvetljave koprskega komunalnega podjetja Marjetica 
nameščali dodatni električni kabel na Pristaniški ulici in Ukmarjevem trgu.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Prva nesreča se je zgodila včeraj ob 10.20, ko so delavci sektorja javne razsvetljave koprskega komunalnega podjetja Marjetica nameščali dodatni električni kabel na Pristaniški ulici in Ukmarjevem trgu.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Prva nesreča se je zgodila včeraj ob 10.20, ko so delavci sektorja javne razsvetljave koprskega komunalnega podjetja Marjetica nameščali dodatni električni kabel na Pristaniški ulici in Ukmarjevem trgu. 34-letni delavec je s kleščami lupil električni kabel, ko so mu klešče zdrsnile in se mu zapičile v stegno desne noge. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so mu oskrbeli rano. Z Marjetice so sporočili, da je imel delavec vso zaščito, zavarovano in označeno je bilo tudi delovišče.

Tri ure kasneje se je na Zgornjih Škofijah zgodila nova delovna nesreča, ko je 59-letni delavec iz Makedonije padel z gradbenega odra in čeprav je padel le poldrugi meter globoko, je obležal brez zavesti. Makedonec je namreč padel na hrbet in udaril z glavo v tla. Reševalci so tudi njega odpeljali v izolsko bolnišnico.


Najbolj brano