S hitrostjo 109 kilometrov na uro skozi naselje

Zaradi vožnje s hitrostjo kar 109 kilometrov na uro skozi naselje, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, so policisti v Šembijah začasno odvzeli vozniško dovoljenje 48-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Sledi še obdolžilni predlog.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Ponarejeni PCR testi

Na mejni prehod Dragonja sta v soboto ob 13.45, z namenom vstopa v državo, prišla 41-letni moški in 42-letna ženska, oba državljana Slovenije. Policistom sta predložila ponarejeni zdravniški potrdili o prebolelosti bolezni covid-19.

Ob 18.43 sta na isti mejni prehod pripotovala 41–letna ženska in otrok. Ženska je policistom na vpogled izročila ponarejen negativen PCR test.

V nedeljo je z namenom vstopa v Slovenijo na mejni prehod Dragonja prišla 59-letna Slovenka, ki je policistom predložila ponarejen negativni PCR test.

Vse listine so policisti zasegli, zoper vse kršitelje sledi kazenska ovadba.

Kolesi izginili

Neznani storilec je prejšnji teden vlomil v dve kleti v različnih stanovanjskih blokih v Izoli. Iz ene kleti je ukradel moško gorsko kolo giant, sive barve, vredno 800 evrov, iz druge pa moško kolo kilimanjaro, vredno 630 evrov. Po končani preiskavi bodo policisti storilca kazensko ovadili.

Denar je izginil

Nekdo je v petek ponoči na avtobusni postaji v Kopru vlomil v avtomat z napitki in iz njega ukradel denar. Škode je za 600 evrov.

Prav tako je nekdo vlomil v poslovni objekt v Kopru in iz njega ukradel 400 evrov.

Zoper oba storilca sledi kazenska ovadba.

Vozil brez izpita

Na mejni prehod Dragonja se je v petek ob 8. uri pripeljal 36-letnik, ki je vozil kombinirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper voznika sledi obdolžilni predolg.

Trčila avto in kolesarka

V petek okoli 10.30 sta pri sodišču v Kopru trčili 62-letna voznica avtomobila in 72-letna kolesarka, ki je ob trčenju padla na tla, a se pri tem ni poškodovala. Voznici avtomobila, ki je nesrečo povzročila, so policisti izdali plačilni nalog.

Preglasna glasba

V soboto ob 0.41 so izolski policisti posredovali zaradi glasne glasbe v stanovanju v Izoli. Lastniku stanovanja, ki je upošteval ukaze policistov in s predvajanjem glasbe takoj prenehal, so izdali plačilni nalog.

V nedeljo opolnoči so zaradi glasne glasbe v Piranu posredovali policisti in 63-letnemu domačinu, ki je glasbo predvajal, izdali plačilni nalog.

Razbili stekla na cerkvi

Na cerkvi v Povirju je nekdo v soboto razbil stekla na petih oknih. Škode je za 1000 evrov, oškodovana je Škofija Sežana. Zoper storilca bodo sežanski policisti podali kazensko ovadbo.

Motorist padel

V soboto popoldne je na cesti proti mejnemu prehodu Gorjansko padel 47-letni motorist, državljan Italije. Pri padcu se je laže poškodoval, reševalci so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Tam je odklonil strokovni pregled, zato zoper njega sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Trije so se sprli, nastradala so vrata

V nedeljo malo po 8. uri so se v stanovanjskem bloku na Markovcu sprli trije moški. Eden od njih, 40-letni Slovenec, je ob prepiru brcnil v vrata in jih poškodoval, pri čemer je nastalo za 500 evrov škode. Sledi mu kazenska ovadba za poškodovanje tuje stvari.

Ob trku v znak si je zlomila ramo

V nedeljo dopoldne je pomoč v izolski bolnišnici iskala mladoletna kolesarka, ki je na kolesarski stezi pri Srminu trčila v prometni znak in se pri tem hudo poškodovala (udarec v glavo in zlom rame). Po končnih ugotovitvah glede vzroka nesreče bodo policisti ustrezno ukrepali.

Ukradli kolo

V nedeljo med 8.30 in 12. uro so v Piranu ukradli moško gorsko kolo KTM, oranžne barve, vredno 800 evrov. Zoper storilca tatvine bodo podali kazensko ovadbo.

Omamljena za volanom

Koprski prometni policisti so v nedeljo popoldne ustavili 45-letnika, ki je bil pozitiven na hitri test za prepoznavanje simptomov vožnje pod vplivom mamil. Ker je odklonil strokovni pregled, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predolg sodniku za prekrške.

V Sečovljah so danes zgodaj zjutraj ustavili 48-letnega moškega, ki je vozil kolo z motorjem. Rezultat alkotesta je bil negativen, hitri test za prepoznavanje simptomov vožnje pod vplivom mamil pa pozitiven. Strokovni pregled je odklonil. Policisti so ugotovili še, da nima vozniškega dovoljenja, zato so mu moped zasegli. Zoper 48-letnika bo na sodišče za prekrške podan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Konec tedna so policisti na območju Policijske uprave Koper skupno obravnavali 14 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

V petek so ilirskobistriški policisti v Šembijah obravnavali štiri Afganistance, vsi so zaprosili za azil. Po postopku so jih nastanili v azilni dom v Ljubljani.

V soboto so v Podgorju koprski policisti obravnavali dva državljana Kosova in ju po postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo so policisti pri Račicah obravnavali tri Afganistance, v Dolenjem potoku štiri Afganistance, pri Trpčanah pa enega Pakistanca. Po postopku jih bodo, predvidoma še danes, vrnili hrvaškim varnostnim organom.


Najbolj brano