Reševali sprehajalca, ki je zdrsnil s klifa

Sinoči se je na strunjanskem klifu dogajala prava mala drama. Med sprehodom je 54-letnemu moškemu spodrsnilo, tako da je padel na obalo pod klifom. Reševali so ga policisti, gasilci in reševalci.

Policista in gasilca  sta ponesrečenca na nosilih  prenesla   do  
policijskega čolna, nato pa so ga  skupaj z zdravnico  odpeljali do 
carinskega pomola v  Izoli in nato v bolnišnico. Foto: GB Koper
Policista in gasilca sta ponesrečenca na nosilih prenesla do policijskega čolna, nato pa so ga skupaj z zdravnico odpeljali do carinskega pomola v Izoli in nato v bolnišnico. Foto: GB Koper

STRUNJAN > Podrobnosti sinočnje reševalne akcije nam je opisal vodja gasilske intervencije Nikola Rivić iz koprske gasilske brigade.

Obvestilo o nesreči v Strunjanu so dobili okoli 20.30. Sprehajalec naj bi padel pri strunjanskem križu. “Sprva nismo točno vedeli, kje se je zgodila nesreča. Odpeljali smo se do križa,” je povedal Rivić. Tja so odhiteli tudi policisti in reševalci, s plovilom pa so po morju proti plaži pod križem odpluli tudi pomorski policisti, ki so z morja osvetljevali klifnato pobočje in iskali sprehajalca. Kmalu so ga opazili približno poldrugi kilometer desno od plaže pod križem, v smeri proti Izoli, kjer je obležal.

Pomorska policista sta skočila s plovila v morje, odplavala do sprehajalca, ki je negiben ležal na obali in klical na pomoč, ter ga pokrila z odejo. Preverila sta njegovo stanje in o tem obvestila policista na plovilu, ki sta informacije predala reševalcem. Policista sta ponesrečenca oskrbela, pri čemer sta ugotovila, da je pri zavesti in poškodovan. Druga dva policista sta medtem pripravila plovilo za ponesrečenca in hkrati usmerjala reševalno ekipo, gasilce GB Koper, reševalce in policiste PP Piran na kraj do ponesrečenca.

Gasilci in reševalci pa so po poti, ki vodi od križa, prišli najprej do naravne plaže, nato pa ob morju proti kraju, kjer je obležal sprehajalec. Reševalna ekipa je do moškega prišla ob 21.04. “Poškodovanega sprehajalca smo imobilizirali in namestili na nosila,” je povedal Rivić.

Policista in gasilca sta 54-letnika iz Dobrne na nosilih prenesla do policijskega čolna, nato pa so ga skupaj z zdravnico odpeljali do carinskega pomola v Izoli, od koder so ga z reševalnim vozilom prepeljali v izolsko bolnišnico.

Žena je povedala, da sta se z možem sprehajala, pri čemer sta si svetila s telefonom. Med hojo sta, kot kaže, zgrešila pot, mislila sta, da je tam steza, ki pelje proti morju. Mož, ki je hodil prvi, je zdrsnil po klifu približno pet metrov in padel na kamnito plažo. Žena je takoj poklicala Regijski center za obveščanje, ta pa je obvestil policijo.


Najbolj brano