Razneslo je peč na kurilno olje

V torek popoldne je v garaži pritlične hiše v Biljah eksplodirala peč na kurilno olje. V trenutku nenadnega poka, zaradi katerega se je vnel požar, je bil v bližini peči 59-letni Biljenc. Utrpel je opekline po obrazu, zaradi česar se zdravi v šempetrski bolnišnici.

Po eksploziji peči  je zgorela garaža, v njej pa avtomobil, orodje in 
druga oprema. Foto: GE Nova Gorica
Po eksploziji peči je zgorela garaža, v njej pa avtomobil, orodje in druga oprema. Foto: GE Nova Gorica

BILJE > Visok steber dima, ki se je v torek okoli 14. ure vil iz ene od garaž v Biljah, je nakazoval, da tam močno gori. Vzrok za požar novogoriški policisti še vedno intenzivno preiskujejo, ugotovili pa so, da je v garaži pritlične hiše eksplodirala peč na kurilno olje. V trenutku nenadnega poka, po katerem se je vnel močan požar, je bil v bližini peči 59-letni Biljenc. S predvidoma hudimi opeklinami so ga reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer se še vedno zdravi.

Novogoriški poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz Kostanjevice na Krasu so zelo razvit požar - njegovi zublji so segali do strehe - pogasili in prezračili prostore ter zaščitili del poškodovane strehe. S petimi vozili je požar gasilo skupno 16 gasilcev. Po prvih ugotovitvah policistov je zgorela garaža, v njej pa še neregistriran starejši avtomobil kia, različno orodje in drugi predmeti. Ogenj je zajel tudi izolacijo stanovanjske hiše. Po prvih ocenah je zaradi požara nastala velika škoda. Da bi odkrili natančen vzrok eksplozije, novogoriški policisti okoliščine še preiskujejo.


Najbolj brano