Prometna nesreča na Tolminskem k sreči minila brez hujših posledic

Danes se je na Tolminskem zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več otrok in je k sreči minila brez hujših posledic.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Po prvih zbranih podatkih je voznica avtobusa vozila iz Mosta na Soči proti Slapu ob Idrijci. Med vožnjo je omenjeni avtobus blizu vasi Slap ob Idrijci v “škarje” prehiteval 75-letni voznik osebnega avtomobila, in sicer v času, ko je v nasprotni smeri (proti Mostu na Soči) pripeljal drug avtobus, ki ga je vozil 56-letni voznik. Voznik avtobusa, da bi preprečil trčenje z osebnim vozilom, je zavrl. Takrat pa se je v zadnji del avtobusa (v njem je bilo 17 otrok) zaletela 61-letna voznica kombija (v vozilu so bili štiri otroki), ki je vozila za njim. Voznika osebnega avtomobila so kasneje izsledili na območju Spodnje Idrije. Prometna nesreča se je zgodila izven naselja, kjer je prehitevanje dovoljeno. Nihče v prometni nesreči ni bil poškodovan, na avtobusu in kombiju je nastala materialna škoda. O prometni nezgodi je Policija obvestila tudi pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Tolminski policisti bodo povzročitelja nesreče kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje, prav tako bodo podali kazensko ovadbo zoper voznico kombija zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa.

Trčila v varnostno ograjo

Idrijski policisti so včeraj zvečer obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti Straža-Spodnja Idrija, v kateri je bila udeležena 33-letna voznica osebnega avtomobila. Ta je okoli 22. ure ure vozila iz Straže proti Spodnji Idriji. Skozi pregledni desni ovinek je z vozilom zapeljala preblizu desnega roba vozišča in z desnim bočnim delom avtomobila trčila v varnostno ograjo ob desni strani vozišča. Avtomobil je nato odbilo nazaj na vozišče prek levega smernega vozišča in se nato z vozilom zaletela v skalnato hribino ob levem robu vozišča. Vozilo se je nato prevrnilo nazaj na vozišče, kjer je obstalo obrnjeno na strehi. 33-letna voznica se je predvidoma poškodovala, z reševalnim vozilom so jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so zoper voznico odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi.

Nesreča v krožišču v Šempetru pri Gorici

Danes okoli polnoči so novogoriški policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči v krožišču v Šempetru pri Gorici, v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Po prvih zbranih podatkih je 39-letni voznik vozil iz Šempetra pri Gorici proti Mirnu in v krožnem križišču zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in se zaletel v obcestni zid. Poleg policistov so posredovali tudi gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci so poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti so zoper udeleženega voznika odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Zoper povzročitelja nesreča bodo prometni policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

36-letnika zalotili pri tatvini

Včeraj zvečer so uslužbenci večje trgovine v Rožni Dolini pri Novi Gorici pri tatvini zalotili 36-letnega moškega. Ta je skušal ukrasti več izdelkov v vrednosti 35 evrov. Stranko je do prihoda policistov na kraj zadržal tamkajšnji varnostnik. 36-letnika bodo kazensko ovadili.

Kradel alkohol

Prav tako so policisti včeraj dopoldne obravnavali tatvino še eno tatvino prodajnih izdelkov. 39-letna ženska je v večji trgovini v Ajdovščini ukradla za 89 evrov alkoholnih pijač, a pri tem so jo zalotili prodajalci. 39-letnico bodo kazensko ovadili.

Poškodovanje službenega vozila v Šempetru pri Gorici

Neznani objestnež je konec tedna z neznanim ostrim predmetom podrsal desno stran službenega avtomobila in preluknjal obe desni pnevmatiki vozila. S tem dejanjem je oškodovancu povzročil za približno 400 evrov škode.

Izginili drogi, vredni 10.000 evrov

Na parkirišču podjetja pri Postojni je nekdo s prikolice ukradel aluminijaste drogove, vredne 10.000 evrov.


Najbolj brano