Prodajali prepovedane droge in zdravila

Novogoriški policisti so sredi prejšnjega tedna v Novi Gorici in okolici potrkali na vrata štirih preprodajalcev prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi. V hišnih in osebnih preiskavah so jim zasegli heroin, kokain, zdravila, gotovino, mobilne telefone in računalnike. Četverico bodo ovadili zaradi preprodaje drog.

Policisti so pri četverici  zasegli zavitke s prepovedanimi drogami in zdravila z aktivnimi snovmi, ki so prepovedane.
Policisti so pri četverici zasegli zavitke s prepovedanimi drogami in zdravila z aktivnimi snovmi, ki so prepovedane.  

NOVA GORICA > Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so bili osumljeni med sabo povezani, pred tem pa so jih policisti že večkrat obravnavali zaradi prepovedanih drog. V okviru preiskave, povezane s kaznivimi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so policisti na novogoriškem okrožnem sodišču dobili odredbo in prejšnji teden na območju Nove Gorice in okolice opravili tri hišne in štiri osebne preiskave.

Pod drobnogledom se je znašla četverica moških, starih 31, 40, 43 in 55 let. Pri njih so policisti našli in zasegli vrečki z grudičasto snovjo rjave barve, ki naj bi bil heroin, tri zavitke z belo snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo kokain, in konopljo, poleg tega pa še 68 tablet zdravil, ki vsebujejo aktivno učinkovino, ki je prepovedana droga, ter približno 1500 evrov gotovine. Zasegli so zdravila xanax, helex, alprazolam in minias.

Ob tem so policisti med hišnimi preiskavami osumljenim preprodajalcem zasegli še več mobilnih telefonov in prenosnih računalnikov ter predmete, ki so jih uporabljali pri kaznivih dejanjih, med drugim digitalno tehtnico za natančno merjenje.

Zasežene prepovedanega droge in zdravila so policisti poslali na analizo in bodo na podlagi rezultatov ter preiskave zoper štiri osumljence podali kazenske ovadbe na novogoriško tožilstvo zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.


Najbolj brano