Prodajala kokain in heroin ter živela na veliki nogi

Kranjski kriminalisti so po daljši preiskavi sumljivih poslov s prepovedanimi posli prijeli osumljenca z območja Ljubljane. Delovala sta kot organizirana kriminalna združba in razpredla razvejano mrežo preprodajalcev. Na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije sta preprodajala kokain in heroin. Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor.

Med hišnimi preiskavami so gorenjski kriminalisti zasegli tudi 
pištolo beretta. Foto: PU Kranj
Med hišnimi preiskavami so gorenjski kriminalisti zasegli tudi pištolo beretta. Foto: PU Kranj

KRANJ, LJUBLJANA > Preiskavo so gorenjski kriminalisti končali prejšnji teden. Med hišnimi preiskavami so zasegli skoraj pet kilogramov heroina in približno 240 gramov kokaina ter imitacijo pištole beretta, so včeraj pojasnili na kranjski policijski upravi. Osumljena, stara 23 in 24 let, doma z območja Ljubljane, sta v zadnjem letu na območju domačega mesta in Gorenjske, pa tudi v Avstriji odjemalcem v najmanj enajstih primerih preprodajala ali ponujala naprodaj kokain in heroin. Preprodajala sta ga na drobno in na debelo, od 50 gramov pa vse do sedem kilogramov. Prodala sta, denimo, tudi štiri kilograme heroina, vrednega približno 36.000 evrov.

Gorenjski kriminalisti so ugotovili, da sta osumljena delovala kot organizira kriminalna združba, pod seboj sta imela mrežo preprodajalcev in kurirja, ki je zanju zaključeval predaje droge. Prejšnjo sredo so oba aretirali in pridržali, naslednji dan pa so ju s kazensko ovadbo odpeljali k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Policisti so oba osumljenca že obravnavali zaradi podobnih kaznivih dejanj. Z zaslužkom od preprodaje prepovedanih drog sta kupovala vrednejša vozila, denar pa sta vlagala v nakup nepremičnih in drugih luksuznih dobrin. Prav njuno lagodno življenje na veliki nogi je v okolju zbudilo sume, da se ukvarjata z zelo dobičkonosno dejavnostjo.


Najbolj brano